Derde Sportgala in Damster Nicolaikerk

De kogel is door de kerk. Een betere omschrijving had er niet verzonnen kunnen worden voor de beslissing die het bestuur van de stichting EemsmondSport Delfzijl deze week heeft genomen. De derde editie van het Noord Groninger Sportgala wordt namelijk in de monumentale Nicolaikerk in Appingedam gehouden. Het gala vindt plaats op zaterdag 13 februari 2016. Tijdens dit evenement worden de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van Noord-Groningen gekozen.

Het is enige tijd stil geweest rondom het gala, maar dat houdt uiteraard niet in dat wij op de lauweren zijn blijven rusten. Na de editie in Loppersum stonden we voor een enorme opgave. Qua locatie valt het namelijk niet mee om Waardevol Leven te overtreffen. Het heeft ons enig zoekwerk gekost om een onderkomen te vinden waar we ongeveer dezelfde faciliteiten zouden aantreffen. We hadden de fraaie Damster kerk al wel eens bekeken, maar eigenlijk nooit met het idee dat we ons eigen gala er zouden kunnen houden.

Nadat er een aantal locaties was bezocht, kwam het monumentale Godshuis alsnog in beeld. Enkele gesprekken later was wel duidelijk dat de Nicolaikerk een goede kans zou maken. Het is een kwestie van plussen en minnen. Eigenlijk moeten we zeggen dat we in dit geval geen minnetjes konden vinden. Het is een prachtige plek.We hebben er erg veel zin in en hopen natuurlijk samen met sporters en publiek weer een mooi feestje van te maken.

Het voordragen van kandidaten voor het volgende gala kan vanaf 1 november, maar nu al komen er verzoeken binnen om mensen en organisaties te nomineren. Kennelijk kan men niet wachten en ach, dat begrijpen we dan ook wel weer. De afgelopen editie kregen we in de aanloop naar de verkiezing maar liefst 179 aanmeldingen. Of dit aantal overtroffen wordt durven we niet te zeggen, maar dat is eigenlijk ook niet zo belangrijk. We hopen dat sportminded Noord-Groningen, en dan met name natuurlijk de talloze verenigingen die zich in dat gebied bevinden, eens goed om zich heen kijken en met ons mee willen denken.

Het is de bedoeling dat er kandidaten worden voorgedragen die in het kalenderjaar 2015 op sportief gebied iets bijzonders hebben gepresteerd. Het moeten wel amateursporters zijn, omdat het bestuur van mening is dat de professionele sporters al genoeg in de spotlights staan.

Na 1 januari wordt er een selectieprocedure in gang gezet en is het de bedoeling dat er uiteindelijk een definitieve lijst met genomineerden over blijft. Deze wordt op deze inmiddels zeer druk bezochte website geplaatst. Bezoekers van de site krijgen dan, net als voorafgaande aan de vorige editie, tot kort voor de verkiezing de gelegenheid om middels een stemformulier hun favoriet aan te wijzen.

Wij willen als stichting ook nu geen bemoeienis hebben met de stemronde. Het enige dat we controleren is of er ook vreemde dingen tijdens het stemmen gebeuren. Daarvoor hebben we echter een ICT-er in huis. Hij ziet er op toe dat alles volgens de regels gebeurt.

Voetbaltrainer Jeroen de Munck van vv Poolster uit Spijk, het Wielercomité Usquert (zie foto) en meervoudig wereldkampioen Anne Kamminga uit Uithuizen gingen begin dit jaar met de Awards naar huis. Zij kregen uiteindelijk de meeste stemmen. Wie er de komende verkiezing kans maken op een van de titels? Dat blijft tot aan de uitreiking geheim. Mensen die het willen weten, zullen de gala-avond moeten bezoeken. De stichting rekent er op dat dit, net als tijdens de voorgaande edities, opnieuw honderden belangstellenden zullen zijn.

Dat EemsmondSport inmiddels een bekende verschijning in de regio is, hoeft geen betoog. In ruim twee jaar tijd hebben we ongeveer 1,5 miljoen unieke bezoekers op de site mogen begroeten en telden we maar liefst 4,3 miljoen paginahits. Vier weken geleden hebben we onze nieuwe website gelanceerd. De statistieken waren we kwijt, dus konden we weer vanaf nul beginnen. Het doet ons echter deugd dat men ons in steeds grotere getale weet te vinden. De teller staat inmiddels alweer op ruim 45.000 unieke bezoekers en 112.000 paginahits. Het bewijst dat EemsmondSport op de goede weg is.

De komende tijd volgt er meer nieuws over het Noord-Groninger Sportgala. Over bijvoorbeeld aanvangstijden, het programma, de invulling en andere wetenswaardigheden. Blijf de site dus in de gaten houden…
Bestuur Stichting EemsmondSport Delfzijl

No Replies to "Derde Sportgala in Damster Nicolaikerk"