De Heracliden zet goede reeks voort

De Pelikanen is op eigen veld tegen een nederlaag aan gelopen in het duel met De Heracliden. De ploeg van trainer Jan Medema wist met 0-2 te winnen op het Wellemansportpark. Voor de Meisters is het seizoen prima begonnen. Men heeft de aansluiting met de top in 3C te pakken, terwijl Pelmet een plek in de middenmoot genoegen moet nemen.

Met vier overwinningen en een nederlaag in de knip konden Medema en zijn mannen met een gerust hart richting Appingedam vertrekken. De Pelikanen had nog iets recht te zetten na de nederlaag van een week eerder in en tegen Glimmen. Toen begon men allesbehalve goed. Dat was nu wel het geval. De gastheren wisten vanaf de aftrap hun opponent onder druk te zetten en bouwden aan een overwicht dat ze gedurende de eerste helft vast wisten te houden. Het betere veldspel resulteerde echter niet in levensgrote kansen. ‘Ik vond Reza Fambrene nog de gevaarlijkste man aan hun kant. Eigenlijk was ik blij dat we de rust ongeschonden wisten te halen’, vertelt Medema.

Zijn collega Remy van der Wal had minder reden om vrolijk te kijken. Het betere voetbal werd namelijk niet in klinkende munt omgezet. Doelman Pieter Buikema werd wel onder vuur genomen, maar kreeg het niet echt moeilijk.

Waar Van der Wal wel tevreden over kon zijn was het optreden van het verdedigingsduo Daniël Sowrig en Jesper Schonewille. Zij lieten een puike indruk achter. Overigens betekende ook het invallen van Ronald Hund een positieve impuls voor Peli, dat tijdens een van de trainingen van de afgelopen week Danny Kremer verloor. Hij heeft waarschijnlijk zijn kruisband afgescheurd.

Na de thee probeerde De Heracliden iets meer van het doel af te voetballen. ‘Ik had de opdracht gegeven om wat in te zakken en compacter te gaan spelen. Dat pakte goed uit’, vertelt Medema. De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af en leek op een doelpuntloze remise af te stevenen. In de 75e minuut was het echter Mark Knol die de score openbrak: 0-1.

Bij De Pelikanen keek men elkaar even ongelovig aan. Het kon toch niet waar zijn dat ze beter speelden en vervolgens het schip in zouden gaan? Dat gebeurde echter wel. Vier minuten na de openingstreffer bepaalde Jort Veenstra de eindstand op 0-2 toen hij een voorzet van Knol koppend achter doelman Rody Bos prikte.

* De Pelikanen – De Heracliden 0 – 2 (0-0). Mark Knol 0-1; Jort Veenstra 0-2.

No Replies to "De Heracliden zet goede reeks voort"