DIO Bedum pakt koppositie

De mannen van volleybalvereniging DIO Bedum hebben zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Oostzaan werd thuisploeg Compaen met 0-3 door de Bedumers aan de kant gezet. Door deze overwinning mag het team van coach Nico Huisman zich in koploper noemen in de Topdivisie. Alleen Peelpush kan nog op gelijke hoogte komen.

Na twee thuisoverwinningen reisde de brigade van Huisman af naar Oostzaan om het op te nemen tegen Compaen. De gastheren spelen al enkele jaren in de Topdivisie, maar kennen dit seizoen een moeizame start. Uit de voorgaande twee wedstrijden wist de ploeg slechts één punt te pakken en daar wilde men tegen DIO verandering in brengen.

In het begin van de eerste set ontliepen beide ploegen elkaar niet. Compaen wist een gaatje van twee punten te slaan, maar kon niet uitlopen. Bij de stand van 13-11 in het voordeel van de thuisploeg was het DIO Bedum dat het heft in handen nam. Een kill-block van Thomas Heijs bracht de bezoekers voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd: 13-14. Vanaf dat moment liep DIO verder uit en pakte de eerste set met 20-25.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste set, alleen was het dit keer DIO dat een gaatje van twee punten wist te slaan. Dit werd de gehele set niet kleiner of groter. Hierdoor werd ook de tweede set in het voordeel van de Bedumers beslist: 23-25.

In de derde set was het de thuisploeg die meteen de eerste drie punten wist te pakken. Reden genoeg voor coach Nico Huisman om een time-out aan te vragen. Na een stevige peptalk wisten de mannen uit Bedum het tij weer te keren en namen ze vervolgens de leiding weer over.

Halverwege de derde set liepen de Bedumers verder uit (13-18). Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. De derde set werd uiteindelijk met 18-25 gewonnen. Daarmee boekte DIO zijn eerste uitoverwinning van het seizoen en mag zich met drie zeges uit evenveel wedstrijden koploper in de Topdivisie noemen.

De eerstvolgende wedstrijd van DIO Bedum staat gepland voor 31 oktober. De heren reizen dan af naar Den Dungen in Noord-Brabant om het tegen Particolare op te nemen. Er bestaat echter nog een mogelijkheid dat er op 24 oktober een thuiswedstrijd gespeeld wordt tegen Sliedrecht Sport. Hierover worden nog gesprekken gevoerd.

* Compaen Oostzaan – DIO Bedum 0-3. Setstanden: 20-25; 23-25 en 18-25.

No Replies to "DIO Bedum pakt koppositie"