Nederlaag volleybalsters vv Trias

De dames van fusieclub vv Trias reisden voor hun tweede wedstrijd van dit seizoen zaterdag af naar Groningen. Daar moest men het opnemen tegen de studenten van Donitas. De thuisclub wist de ontmoeting met 3-1 te winnen.

Volleyballen tegen Donitas is nooit een sinecure, omdat de teams van de studentenvereniging altijd de nodige sfeer en lawaai met zich mee brengen. Al bij het inslaan bleek dat de dames met de nodige tegenstand te maken zouden krijgen en dus werd de opdracht meegegeven om scherp te beginnen.

Het liep echter niet zoals gepland. Trias kreeg al snel in de eerste set met een behoorlijke achterstand te maken. De pass was slordig en de dames slaagden er niet in om de punten af te maken. Ondanks aanwijzingen van de coaches konden de dames deze set niet meer in eigen voordeel omdraaien en deze ging dan ook verloren: 25-17.

Voor aanvang van de tweede set werden de puntjes op de i gezet, zeker voor wat de serve betrof en vervolgens mocht Trias proberen de achterstand weg te poetsen. Door de passer-lopers met de serve op te zoeken werd geprobeerd de dames van Donitas uit hun spel te krijgen. Dit lukte echter niet en zo werd ook de tweede set ingeleverd: 25-11.

Ondanks dat de Trias-dames in het begin van de derde set aardig bij wisten te blijven, werd de pass nog steeds niet goed gebracht en kwam men weinig aan scoren toe. Opvallend was het aantal fouten in de aanval van de dames. Ook de derde set ging overtuigend naar Donitas: 25-16.

Met in het achterhoofd de wetenschap dat de wedstrijd was verloren, begon Trias aan de vierde set. Om toch nog een redelijk gevoel aan het duel over te houden, gaven de coaches aan dat het winnen van de laatste set wel degelijk van belang kan zijn voor de rest van het seizoen.

Met deze instelling begonnen de dames aan de afsluitende set. Met succes, want dankzij een goede reeks van Leonie Mooi kwamen de dames op een lichte voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. De laatste set werd dan ook nipt gewonnen: 24-26.

Woensdag staat een bekerwedstrijd tegen de reserves van Annen op het programma. Deze zal gespeeld worden in de Lambershal in Assen en begint om 20.30 uur.

* Donitas – Trias 3-1. Setstanden 25-17; 25-11; 25-16 en 24-26

No Replies to "Nederlaag volleybalsters vv Trias"