Viboa legt PKC ’83 op pijnbank

Wat je met passie en strijd allemaal kunt bereiken heeft Viboa zaterdagmiddag op eigen veld laten zien. De nul moest van het bord en dat hadden de geelblauwen goed begrepen. Het bezoekende PKC ’83 werd slachtoffer van de Winsumer dadendrang. De gasten werden bij tijd en wijle compleet van de sokken gelopen en gingen met 4-1 onderuit.

Trainer Marc van Meel van PKC ’83 kon ggeen beroep doen op de geblesseerde Erdem Yeni. Zijn collega Ron de Boer miste Deshley Storm en Edwin Roeters. Flaviou Fatima was wel weer van de partij. Het werd voor Viboa tijd dat er eens een resultaat neergezet kon worden. Dat dit tegen PKC ’83 zou gebeuren, hadden weinigen verwacht. Toen de bal de eerste omwentelingen had gemaakt, werd echter meteen duidelijk dat het de gastheren menens was. Marc van Meel, voormalig trainer van Viboa en nu bij PKC ’83 aan het roer, zal zich wel even in de ogen hebben gewreven nadat hij de thuisclub als een raket uit de startblokken had zien schieten.

De gretigheid waarmee de gastheren het duel begonnen, zorgde er wel voor dat scheidsrechter Winkel ook meteen op scherp stond. Hij liet Niels van Dalen nog aan geel ontsnappen toen deze Ifeayi Gorissen de doorgang belette, maar slingerde niet veel later Wouter Bloem wel op de bon. De overtreding die hij op Huseyin Kurt maakte was dusdanig grof dat hij dit niet onbestraft kon laten.

Bloem stond na een dikke tien minuten opnieuw in de spotlights toen hij op avontuur werd gestuurd, de bal vanaf de rechterkant voor het doel trok en Duncan Torrenga raak zag koppen: 1-0. Het was een behoorlijke opsteker voor de thuisclub, die dit goed kon gebruiken.

Viboa liet zich na die goal iets te lang op een roze wolk meevoeren en werd enkele minuten na de openingstreffer weer met beide benen op de grond gezet. Voormalig Viboa-speler Serge Fatima kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen en liet doelman Cedric Tillema vissen: 1-1.

De doelpuntenmaker kon niet lang van zijn treffer genieten. Er stond ongeveer een half uur op de klok toen hij in botsing kam met broer Flaviou. De speler van de Peizerweg de Kring Combinatie belandde tegen het gras en moest na enkele minuten met een brancard van het veld worden gedragen. Hij bleek een lichte hersenschudding en gekneusde ribben aan de botsing te hebben overgehouden.

Voor de thee viel er daarna weinig meer te beleven. Het kruit werd nog even droog gehouden en pas na de doelwisseling tot ontploffing gebracht. Duncan Torrenga maakte een aanvallende actie van PKC ’83 onschadelijk en stuurde meteen Wouter Bloem op pad. De aanvaller maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om Viboa andermaal aan de leiding te brengen en gaf doelman Ben Meedendorp het nakijken: 2-1.

De gasten kregen niet veel tijd om van deze tik te herstellen. Sterker nog, enkele minuten later lag de bal opnieuw in het doel. Arvin Knol ontving een lange bal van Heinze Andringa en bereikte teammaatje Wouter Bloem die zich ook nu trefzeker toonde: 3-1. Het aanvalstrio van PKC ’83 wist er niet veel tegenover te zetten en dat had ook Van Meel in de gaten. Hij slachtofferde Robert Winter en bood Jordi Striedelmeijer de gelegenheid om iets aan de achterstand te doen. De Winsumer was weliswaar dreigender, maar kreeg niet de beste kans om tot scoren te komen. Die was voor Geadly Salomé. Hij lepelde een vrije trap echter naast het doel van Cedric Tillema.

De onmacht van PKC ’83 werd steeds vaker verbaal verwoord en leverde de gasten twee keer geel op na overtredingen op Torrenga en Bloem. Viboa liet zich niet van de wijs brengen en bleef zoeken naar uitbreiding van de voorsprong.

Met nog een klein kwartier te gaan was het Marcel Pannekoek die voor 4-1 zorgde na een tot twee keer toe ingebrachte corner van Duncan Torrenga. De strijd leek beslist, al kregen de bezoekers nog wel de mogelijkheid om dichterbij te komen. Dat mochten ze vanaf elf meter proberen nadat Heinze Andringa zijn opponent Ifeayi Gorissen had getorpedeerd. Hij kreeg daarvoor geel. Gorissen besloot de toegekende strafschop zelf te nemen, schoot hard in de hoek maar kwam niet voorbij Cedric Tillema.

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal verdween ook Tillema van het veld. De goalie kreeg de voet van Bryan Inge vol op zijn arm en moest zich de laatste minuten door Ceiko Luteijn laten vervangen. Luteijn kon meteen aan de bak toen hij Striedelmeijer op zich af zag komen stormen, maar wist de voormalige Hunsingoër van scoren af te houden.

* Viboa – PKC ’83 4-1 (1-1). Duncan Torrenga 1-0; Serge Fatima 1-1; Wouter Bloem 2-1; Wouter Bloem 3-1; Marcel Pannekoek 4-1.

No Replies to "Viboa legt PKC ’83 op pijnbank"