Dames en heren Trias bekeren door

Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Trias zijn er in geslaagd door te dringen tot de tweede ronde van de regionale bekerstrijd. De dames versloegen thuisclub Annen met 1-3 (21-25, 31-29, 9-25 en 14-25) en de heren klopten in Leek gastgever Impala met 0-3 (20-25, 17-25 en 20-25).

De dames dienden in Annen aan te treden tegen vv Annen. Een team dat net als Trias in de eerste klasse acteert. In de wetenschap dat Annen in een andere eerste klasse vierde staat, was het op voorhand duidelijk dat het geen eenvoudige klus zou worden om de thuisclub uit te schakelen. Met een matige start van de competitie een mooie uitdaging voor Trias.

De eerste twee wedstrijden hadden de dames nog niet het verzorgde georganiseerde en daadkrachtige volleybal laten zien waartoe ze in staat zijn. Vastberaden om in deze bekerwedstrijd de draad weer op te pakken werd derhalve aan het bekerduel begonnen. Na een enigszins aarzelend begin liet Trias zien dat ze de bovenliggende partij waren. De pass was prima verzorgd waardoor de eerste tempo-aanvallers veelvuldig konden worden gezocht en er gevarieerd kon worden aangevallen. Bovendien werd de tegenstander met de serve goed onder druk gezet.

De eerste set werd met 21-25 een prooi voor de gasten uit Appingedam/Delfzijl. In de tweede set ging de strijd gelijk op. Annen kwam wat beter in het spel en wist met name over het midden veelvuldig te scoren. Na een enerverende eindfase in de tweede set kwamen de Drenten uiteindelijk als winnaar boven drijven: 31-29.

Vastberaden om de draad weer op te pakken begon Trias aan de derde set. Daarin werd het beoogde niveau gehaald en de tegenstander volledig overklast: 9-25. Ook in de vierde set bleek de thuisploeg niet opgewassen tegen het niveau van Trias. Met 14-25 werd ook deze set en derhalve de wedstrijd winnend afgesloten. Het lijkt er op dat de dames het niveau van vorig jaar weer hebben teruggevonden. Dat moet hen vertrouwen geven voor de komende competitiewedstrijden.

De heren moesten voor hun bekerwedstrijd in Leek aantreden tegen Impala. Na goed te zijn begonnen in de competitie wilden de mannen van de fusieclub tegen het een klasse lager spelende Impala tot de tweede ronde van de regionale bekerstrijd doordringen.

Zonder de geblesseerde routiniers Henry  Haan en Andre Swiersema was het voor de gasten uit Delfzij/Appingedam een mooie gelegenheid om de jeugd in te zetten. Met Marnix de Rooy, Winston Dipokromo en Mark Viel beschikt Trias over drietal nieuwe jonge spelers die in deze wedstrijd speeltijd kregen.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek als snel dat Trias zelfs met een gehavende selectie een maatje te groot was voor Impala. Gelegenheids-libero Kees Parent wist de passing goed te verzorgen en zodoende konden de aanvallers goed in stelling worden gebracht. Met de setstanden 20-25, 17-25 en 20-25 wisten de heren het duel redelijk eenvoudig winnend af te sluiten.

No Replies to "Dames en heren Trias bekeren door"