Leden Artemis tonen hun sterkte

Tijdens de zesde en laatste wedstrijd van het Buurcontact Loopcircuit 2015 is de 10 kilometer op en rondom het Landgoed Ekenstein in Appingedam gisteren bij de vrouwen gewonnen door Simone Binnema uit Eenrum van het Winsumer Artemis. Op de 5 kilometer behaalde Jaap Smith uit Baflo een tweede plaats.

Het Winsumer Artemis telde op de 10 kilometer vier deelnemers. Bafloër Ricardo Damminga werd met een tijd van 39.29 minuten vierde bij de mannen senioren. Simone Binnema uit Eenrum, uitkomend in de leeftijdscategorie vrouwen 40, was met haar tijd van 43.22 minuten niet alleen veruit de snelste in haar categorie maar ook van de vrouwen overall. Grietje Dijkmans uit Winsum noteerde met een negende plaats bij de vrouwen 50 in 57.48 minuten een persoonlijk record. Zij verbeterde haar oude toptijd met 33 seconden. Haar plaatsgenote en loopmaatje Ineke Wolters noteerde dezelfde tijd en klasseerde zich als tiende.

Op de 5 kilometer liep Jaap Smith uit Baflo naar een keurige tweede plaats. Zijn tijd van 21.07 minuten was goed voor een persoonlijk record. Een aanscherping van zijn oude toptijd met  50 seconden.  Op deze afstand finishte Marnix van den Brink uit Groningen na 22.14 minuten. Leenster Wim Ammeraal volgde op 8 seconden. Voor Anke Bijma uit Sauwerd stond de finishklok stil na 32.11 minuten.

In het overall eindklassement  bij de vrouwen behaalde Simone Binnema met 156 punten een keurige tweede plaats. De winst ging naar de stad-Groningse Christien Koning met 165 punten. Beide vrouwen werden ook eerste en tweede in het eindklassement bij de vrouwen 40. Ricardo Damminga  werd verdienstelijk derde in het eindklassement bij de mannen senioren.

In een regenachtig en koud Amsterdam heeft de 71-jarige Koos Durenkamp uit Winsum vandaag op de marathon in de leeftijdscategorie mannen 70 een uitstekende prestatie geleverd. Kramp was er de oorzaak van dat Durenkamp  in het laatste gedeelte van zijn race moest temporiseren. Desondanks betekende zijn tijd van 4.28.49 uur een verdienstelijke zesde plaats in een internationaal veld van 23 deelnemers en een clubrecord bij de mannen 70.

No Replies to "Leden Artemis tonen hun sterkte"