Poolster knikkert Holwierde uit beker

In Spijk was zaterdag sprake van een echte cupfighters-sfeer. De dag op het sportpark Oldencate, thuisbasis van derdeklasser Poolster, stond bijna volledig in het teken van bekervoetbal. De F1-pupillen zorgden voor de ouverture, terwijl de hoofdmacht van de geelzwarten voor de kroon op het werk moest zorgen. En dat deden ze dan ook, want buurman Holwierde werd met 4-0 aan de kant gezet.

De sfeer op en rond het veld van Poolster mocht er zijn. De erwtensoep en de broodjes worst verspreidden een geur over Oldencate die de hongerige magen niet konden weerstaan. Maar eerst moest er natuurlijk gevoetbald worden. De duels die voorafgaande aan het hoofdgerecht werden geserveerd, leverden louter winstpartijen op, dus kon de hoofdmacht van Poolster niet achterblijven.

Op papier zouden de gastheren weinig moeite moeten hebben met het twee klassen lager spelende Holwierde moeten hebben. ‘En toch heb ik de jongens op scherp gezet, want de voorbeelden zijn legio aanwezig dat wedstrijden tegen lager spelende teams verloren gaan omdat het aan de instelling mankeert. Ik heb mijn spelers op het hart gedrukt om er meteen bovenop te zitten en dat hebben ze goed opgepikt.’

De gasten kregen in de eerste minuten nog wel een kans via Sven Beeftink maar doelman Kees Dijkman verkleinde zijn goal goed en wist de mogelijkheid onschadelijk te maken. In de eerste tien minuten van de wedstrijd werden er nog wat kansen om zeep geholpen, maar toen Johan de Groot na een prima pass van Dennis van Dijk de score had opengebroken (1-0), was het pleit eigenlijk al in het nadeel van Holwierde beslecht. Enkele minuten na de openingsgoal was het opnieuw raak. Tom Dijkman scoorde uit een corner van Kevin Bijlsma de 2-0 en gooide het duel daarmee al vroegtijdig in het slot. Voor de pauze werd het ook nog 3-0. Dennis van Dijk was veel sneller bij de bal dan de goalie van Holwierde en lepelde het leer in het verlaten doel.

Holwierde mocht nog twee keer op een succesje hopen, maar zowel Christian van der Broek als Jurrely Torbed beten hun tanden stuk. Een pegel op de lat van Van Dijk had een beter lot verdiend, maar na de doelwisseling was het laatste restje verzet bij de gasten al snel verdwenen. Julian Bos vertrok na ruim een uur spelen aan de zijkant en legde de bal keurig terug op Kevin Bijlsma. De jongeling liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en passeerde doelman Rick Sterenberg voor de vierde keer: 4-0. Poolster had daarna verder moeten en kunnen uitlopen, maar de echte drang naar voren was er niet meer.

Omdat Holwierde kwaliteit te kort kwam om nog iets terug te doen, konden de gastheren het duel zonder problemen vol spelen. Aansluitend was het in de kantine van de geelzwarten nog lang gezellig en liet speler Julian Bos zien en horen dat hij niet alleen zijn benen kan laten spreken. Ook als deejay bleek hij zijn mannetje te staan. ‘Het was een prachtige Poolster-dag’, luidde het commentaar van trainer Jeroen de Munck.

* Poolster – Holwierde 4-0 (3-0). Johan de Groot 1-0; Tom Dijkman 2-0; Dennis van Dijk 3-0; Kevin Bijlsma 4-0.

No Replies to "Poolster knikkert Holwierde uit beker"