Nominaties derde editie Sportgala

De voorbereidingen voor het Noord-Groninger Sportgala op zaterdag 13 februari 2016 zijn in volle gang. Datum en locatie zijn bekend en inmiddels hebben we ook een band en presentator vast weten te leggen. Wat nog veel belangrijker is, is het feit dat er vanaf nu kandidaten voorgedragen kunnen worden. Halverwege volgende maand sluiten we de inzendtermijn en vanaf dat moment kan er gestemd worden.

Het bestuur heeft er voor gekozen om voor de derde editie een prijs beschikbaar te stellen voor de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar. Voor het aanmelden van kandidaten zijn er een paar regels opgesteld. Voorgedragen personen en/of ploegen moeten dit jaar op sportief gebied iets bijzonders hebben gepresteerd en het mogen alleen maar amateursporters zijn uit de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, Ten Boer, De Marne, Winsum en Bedum. Er is geen minimum- of maximum leeftijd aan de voordrachten verbonden. Hoe meer mensen dezelfde kandidaat voordragen, hoe groter de kans dat deze uiteindelijk op de lijst met genomineerden zal belanden. De voordrachten dienen naar het mailadres info@eemsmondsport.nl te worden gestuurd. Let op, inzenden kan tot en met 15 december aanstaande.

‘Het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl heeft enkele jaren geleden gezegd dat het mooi zou zijn om het sportgala in verschillende gemeentes te houden. Daar hebben we tot nu toe aan voldaan. Na Delfzijl en Loppersum is nu Appingedam aan de beurt. Met de monumentale Nicolaikerk hebben we in ieder geval een toplocatie en een historisch decor. Samen met alle sportliefhebbers willen we er op 13 februari een mooi feest van maken’, aldus voorzitter Nanko Kiel van de stichting. Kortgeleden is Van Geeft ‘M gecontracteerd. Daarmee denkt het bestuur een prima act in huis te hebben gehaald. De muzikanten boekten veel succes tijdens de afgelopen editie van de Pinksterfeesten in Delfzijl en weet wat het is om een feestje te bouwen. Op de site van de band kan men alvast even wat sfeer opsnuiven. Het duo heeft laten weten het erg leuk te vinden om naar Appingedam te komen.

Met het vastleggen van freelance sportjournalist Theo Sikkema van RTV Noord als presentator heeft de stichting een volgende stap gezet. Hij legt zelf uit waarom het voor het voetlicht brengen van de amateursport zo belangrijk is.

‘In een tijd dat bewegen belangrijker is dan ooit is het van belang om het aanbod van breedtesport in de Eemsmondregio op een aanvaardbaar niveau te houden. Veel sportclubs hebben het lastig om het hoofd boven water te houden, omdat of het ledenbestand onder druk staat of het aantal beschikbare vrijwilligers zakt door een ondergrens. Waardoor het ondoenlijk wordt om alle touwtjes binnen een vereniging nog aan elkaar te knopen.

Dat het Eemsmondgebied te lijden heeft onder het aardbevingsverhaal behoeft geen nader betoog, daarom is het mooi om de sportieve amateurpareltjes er uit te lichten en in het zonnetje te zetten. Als beloning voor alle inzet om sportief succes te bereiken, maar ook als voorbeeld en stimulans voor anderen.

Noord-Groningen is in mijn ogen een prachtig gebied om te wonen, te leven en te sporten. Sport is hoe je het ook wendt of keert een verbindende factor en zorgt voor cohesie onder de bewoners. Als die combinatie leidt tot sportieve successen dan is een moment om de mensen die dat bereikt hebben in het zonnetje te zetten op zijn plaats. Successen geven een gevoel van trots en dat mogen we als Groningers best een beetje meer zijn. Bescheidenheid siert de mens, maar soms mogen we echt wel wat meer met de borst vooruit lopen.

Het verdient respect hoe de mensen achter eemsmondsport.nl hun doelen nastreven en gepassioneerd zijn in het verslag doen van sportieve gebeurtenissen in de regio. Daar waar het provinciale Groninger Sportgala helaas het loodje heeft gelegd, slagen de drijvende krachten van de Stichting EemsmondSport Delfzijl er met hun website www.eemsmondsport.nl er wel in om een mooi gala in de benen te krijgen. In een ambiance die passend is.

Kerken vormen een belangrijk deel van het cultureel erfgoed in Groningen en misschien wel van Nederland. In kerken voel je het verleden en het heden door er te zijn. Sport is van alle tijden, waardoor ook in Eemsmond de historische verhalen talrijk zijn. Zo komen er op 13 februari 2016 vele evenementen samen in de Nicolaikerk in Appingedam. Waarvoor hulde! Het dut mie aans gebor’n Roodschoulster ien elk geval goud dat (braidte) sport in Noord-Grunn hierdeur de aandacht kriegt dei het in mien ogen verdaind. Tot dan.’

No Replies to "Nominaties derde editie Sportgala"