Wilper Boys wint fairplay-prijs COVS

Voetbalvereniging De Wilper Boys is over het seizoen 2014-2015 het sportiefst van alle donateur-voetbalverenigingen gebleken. En daarmee wint de club de jaarlijkse fair play prijs van de scheidsrechtersvereniging COVS Groningen. Ook in het klassement van het district Noord scoren de Boys het beste. Farmsum, Woltersum, Groninger Boys, Godlinze en vv Groningen kwamen er minder goed af. Zij eindigden in de lijst van 78 clubs onderaan.

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs wil de scheidsrechtersclub het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt het zelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys, FC Grootegast, Niekerk, GSAVV Forward en ZFC Zuidlaren de sportiviteitsprijs.

De top tien luidt als volgt: 1. De Wilper Boys; 2. OZW; 3. FC Lewenborg; 4. Zuidhorn; 5. SVMH; 6. Middelstum; 7. Peize; 8. Groen Geel; 9. Lycurgus; 10. SIOS. Verder was er een hoge notering voor bijvoorbeeld Omlandia (16). ZFC Zuidlaren, de winnaar van vorig jaar is op de 33e plaats terecht gekomen.

Waar een club bovenaan eindigt, scoort er ook één het laagst. De laatste plekken worden ingenomen door onder andere Godlinze, Farmsum, Woltersum Groninger Boys en vv Groningen. ‘Laat deze vermelding een stimulans en aanmoediging zijn om het dit seizoen sportiever te doen’ aldus COVS Groningen. Het is de bedoeling de fair play-prijs op de grote clubavond op 2 november uit te reiken.

No Replies to "Wilper Boys wint fairplay-prijs COVS"