De Fivel op valreep naast Corenos

De Fivel heeft in de thuiswedstrijd tegen Corenos twee gezichten laten zien. Voor de pauze verzuimde de ploeg uit Zeerijp afstand te nemen en in het tweede bedrijf zakte het andere Oranje volledig door de ondergrens. De Roodschoulsters leken een 0-1 overwinning mee naar huis te zullen nemen, maar kregen niet meer dan een punt omdat de Riepsters ver in de extra tijd de gelijkmaker om de oren kregen. En zo eindigde een slechte derby in een terechte remise. 

Bij De Fivel weet je in deze periode van het jaar nooit welke elf spelers er op het voetbalveld geposteerd zullen worden. Het team van trainer Simon Schuil heeft een achtergrond van landbouwers en de coach krijgt daar, of hij dat nou leuk vindt of niet, vaker mee te maken dan hem misschien wel lief is. ‘Ik denk dat ik binnenkort maar een keer de lieslaarzen moet aantrekken om te kijken hoe ze de aardappels, uien, wortels en mais van het land halen. Dan heb ik er straks net zoveel verstand van als sommige van mijn spelers’, aldus de Ten Boerster.

Ook zaterdag moest Schuil puzzelen om een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen. ‘We hebben het niet breed en als er dan ook nog eens spelers om diverse redenen wegvallen wordt het extra moeilijk om een aanvaardbaar team op te stellen.’

De Fivel kreeg in het eerste bedrijf volop mogelijkheden om Corenos een vervelende voetbalmiddag te bezorgen. Tot drie keer toe kwam een Riepster, Jacob Havinga lukte het zelfs twee keer, oog in oog met de goalie van de Roodschoulsters te staan. De trekker overhalen bleek een hele andere tak van sport te zijn. ‘Het was om wanhopig van te worden. Je kunt het duel voor de rust beslissen en het je zelf heel gemakkelijk maken. Het is hartstikke jammer dat we dit hebben verzuimd’, aldus Schuil. Zijn collega Peter Ernst is van mening dat de kansen de thuisclub in de schoot werden geworpen. ‘We probeerden de problemen bij het uitspelen telkens op een verkeerde manier te verleggen en dan kan het natuurlijk gemakkelijk mis gaan. Dat De Fivel daar niet van heeft geprofiteerd is een mazzeltje dat we in dank hebben aanvaard.’

De theepauze brak aan zonder dat er een doelpunt was gevallen en dus moest het in de tweede helft gebeuren. Na de doelwisseling bakte De Fivel er echter helemaal niets meer van. De ploeg zakte totaal door de ondergrens van wat je nog voetbal zou kunnen nnoemen. Schuil: ‘Het is onbegrijpelijk. Als we in balbezit waren liep iedereen naar voren. Van een fatsoenlijke opbouw was geen sprake meer. De bal werd eenvoudigweg naar voren gerost in de hoop dat de aanvallers er iets mee zouden kunnen doen.’

Wat De Fivel echter niet lukte, wist Corenos wel te bewerkstelligen. De thuisclub probeerde van alles om een resultaat neer te zetten, maar deed dat zonder dat er een voetballende gedachte achter zat. De tweede helft was de absolute slotfase al een flink eind genaderd toen de bezoekers op voorsprong wisten te komen door een treffer van Germen Tamsma. Roel Munting wist Anne-Jan ten Harkel te bereiken en die vond Tamsma bereid om de score te openen: 0-1.

Met de treffer van de gasten leek het duel te zijn beslist. Corenos kreeg door het kick and rush-spelletje van De Fivel alle ruimte en gelegenheod om de score uit te breiden, maar lek zich geen raad te weten met de geboden ruimte. De tijd glipte de thuisclub in rap tempo door de vingers. En toch zou het alsnog lukken om een punt aan het duel over te houden.

Het werd een doelpunt met een verhaal. Barry Bakker had al een helft in het vierde elftal gespeeld en was vanwege alle mutaties wel bereid om bij het eerste team op de bank te beginnen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd moest hij opdraven en joeg diep in blessuretijd een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen. Of de bal nou wel of niet over de doellijn was geraakt werd niet helemaal duidelijk. Geert van der Veen besloot het zekere voor het onzekere te nemen en drukte het speeltuig nog wat verder de doelmond in: 1-1. De treffer kwam op naam van Bakker te staan.

‘Het is een rare wedstrijd geworden. Voor de rust vergeet je afstand te nemen en na de thee is het ronduit dramatisch wat je laat zien. We hebben Corenos zelf in de wedstrijd gehouden. Ja, dan mag je blij zijn met het punt dat je alsnog over de streep trekt. Gelukkig is het einde van het oogstseizoen in zicht. Misschien dat we dan weer eens met een volledige groep kunnen voetballen. Als dat zo is gaan we zeker meer punten pakken’, zegt Schuil.

Peter Ernst: ‘De Fivel was voor de rust misschien iets beter, maar kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Het was gewoon een slechte wedstrijd waarin geen van beide ploegen verdiende te winnen. Natuurlijk is het knullig dat je diep in blessuretijd nog twee punten moet inleveren, maar goed, ook dat is voetbal. Het is me overigens een raadsel waar de scheidsrechter al die extra tijd vandaan haalde. Hoe dan ook, de remise is terecht. Ik kan wel met het punt leven.’

* De Fivel – Corenos 1-1 (0-0). Germen Tamsma 0-1; Barry Bakker 1-1.

 

No Replies to "De Fivel op valreep naast Corenos"