Ondermaats DIO Bedum gaat onderuit

De mannen van volleybalvereniging DIO Bedum hebben na drie overwinningen in de Topdivisie hun eerste nederlaag geleden. In het Noord-Brabantse Den Dungen werd terecht verloren van Particolare/DS. De gastheren wisten het duel met 3-0 naar zich toe te trekken. Ondanks de nederlaag blijven de Bedumers op de tweede plaats staan.

Na twee speelvrije weken mochten de mannen van Nico Huisman weer aan de bak. Huisman had zijn team op drie plekken gewijzigd. In plaats van Jochem van Diepen, Thijs Homan en Thomas Heijs mochten dit keer Michael ter Veer, Rik Bakker en Nico Hoekstra beginnen. De heren hadden de week voorafgaande aan het duel goed getraind en dat werd beloond. Door een fout in de opstelling was DIO meteen de draad kwijt in de eerste set.

Particolare daarentegen begon een stuk scherper en wist al redelijk snel een gat van drie punten te slaan. Huisman probeerde het team weer op de rails te krijgen door Erik Rekker en Thomas Heijs in de ploeg te brengen. Later volgden ook Thijs Homan en Jochem van Diepen. Dit mocht echter niet baten. Bij een stand van 20-16 wist de thuisploeg verder uit te lopen en de set uiteindelijk met 25-17 te winnen.

Huisman begon met dezelfde zes spelers als in de eerste set. Het was echter Particolare dat wederom scherper begon. De Bedumers konden niet het niveau halen die zij in voorgaande wedstrijden wel hadden. Aanvoerder Jan Bakker kon ook geen potten breken en werd uiteindelijk door Thomas Heijs vervangen. Het gat in de tweede set bleef beperkt tot twee punten, maar aan het einde van de set was het toch Particolare dat aan het langste eind wist te trekken: 25-23.

Set nummer drie leek in het begin alweer een prooi voor de thuisploeg te gaan worden. Particolare kwam al snel op een 6-2 voorsprong. Mede dankzij een goede servicereeks van Gerben Geertsema werd de achterstand omgebogen naar een 6-7 voorsprong voor DIO. Deze voorsprong wisten de Bedumers halverwege de set nog vast te houden (12-15), maar daarna zakte het weer weg. Particolare zette opnieuw aan en wist de derde en laatste set met 25-21 te winnen.

DIO Bedum speelde ondermaats en verloor terecht van Particolare. Komendweekeinde staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. Koploper Peelpush komt dan op bezoek in sporthal De Beemden. De mannen uit het Limburgse Meijel hebben drie punten meer dan de Bedumers. Peelpush komt zondag nog in actie en kan dan een voorsprong zes punten pakken, maar heeft dan wel een wedstrijd meer dan DIO Bedum gespeeld.

Het duel in de Bedumer sporthal belooft op papier een aantrekkelijke confrontatie te worden. Aan Huisman de taak om zijn mannen weer op scherp te krijgen en De Beemden op de grondvesten te doen schudden.

* Particolare/DS – DIO Bedum 3-0. Setstanden: 25-17, 25-23 en 25-21.

No Replies to "Ondermaats DIO Bedum gaat onderuit"