PKC ’83 zet Omlandia op zijspoor

Omlandia heeft een fikse kater overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PKC ’83. Bij een 1-2 tussenstand leek een goed resultaat nog niet eens zo ver weg voor de Ten Boersters, maar uiteindelijk moest het team van trainer Robbie Wentink het hoofd buigen en staken de gasten een 1-4 overwinning in de zak.

Het duel ging aanvankelijk gelijk op. Grote mogelijkheden deden zich niet voor. Na ruim een kwartier spelen was het echter wel raak. De witblauwen stonden slecht uit te verdedigen en kregen meteen de rekening gepresenteerd. Jordi Striedelmeijer zorgde voor 0-1. Nog geen tien minuten later leek de wedstrijd in een vroeg stadium al op slot te zitten. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam op het hoofd van Striedelmeijer terecht en belandde in de kruising: 0-2.

Omlandia moest iets bedenken, maar kreeg pas na een dik half uur spelen een mogelijkheid. Dat was na het moment dat Kevin Boerman plaats had gemaakt voor Iven Nienhuis. Een snel genomen vrije trap van Jan Oosterbeek belandde bij Jeroen Haan. Hij schoot echter voorlangs.

Het was een van de weinige keren dat PKC ’83 alert moest zijn. Voor het overige hadden de gastheren moeite met de opbouw en was het vooral aanvallend te onmachtig. De Stadjers vonden het prima. Zij stonden comfortabel aan de leiding en konden rustig afwachten wat Omlandia zou verzinnen om dichterbij te komen. Voor de pauze zou er echter niets meer aan de stand veranderen.

Na de doelwisseling moest de fluitist van dienst alles in het werk stellen om het duel onder controle te houden. Het aantal gele kaarten groeide zienderogen. Aanhet einde van de rit stond er een negental boekingen op papier. Na een uur spelen dacht Omlandia te hebben gescoord toen Jeroen Haan een corner ineens binnen schoot. Dat dacht hij althans, maar goalie Ben Meedendorp van PKC ’83 wist de bal uit de doelmond te houden. Alles wat Omlandia een warm hart toedroeg, was van mening dat het leer de doellijn toen al was gepasseerd, maar de protesten werden weggewuifd.

Het werd daarna nog wat drukker voor de goal van de bezoekers, die een goed gespeelde eerste helft door een beduidend mindere tweede lieten volgen. Meedendorp wist zijn domein tot de 76e minuut echter zonder al teveel problemen voor doorboring te behoeden. Toen was Kees van der Wolde al vervangen door de bij Omlandia debuterende Amar de Priester.

Martin Oudman benutte, nadat er hands was geconstateerd, een toegekende strafschop en bracht de spanning daarmee terug in de wedstrijd: 1-2. De veroorzaker van de penalty kreeg geel voor het feit dat hij de bal met de hand uit het doel had gewerkt. Wentink vindt dat onbegrijpelijk. ‘In mijn ogen hoor je daar gewoon rood voor te krijgen’, aldus de coach.

Bij PKC ’83 was het nu echter wel oppassen geblazen, omdat de marge te klein was geworden om rustig achterover te kunnen leunen. Omlandia wist echter geen vuist te maken en het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant.

Uit een van de aanvallen van de Stadjers verdween een inzet van Brian Inge luttele minuten na de aansluitingstreffer via een Omlandiaan en de binnenkant van de paal in het doel: 1-3. Twee minuten later was het pleit definitief beslecht, want toen kreeg ook PKC ’83 een penalty. Het buitenkansje werd niet onbenut gelaten door Brian Inge. Hij bepaalde de eindstand op 1-4.

Wentink is van mening dat de uitslag te geflatteerd is. ‘Toen het 1-2 werd hadden we hoop en wass de kans zelfs aanwezig om langszij te komen. Jammer genoeg kwam die derde goal van PKC ’83 te snel.’ Over de scheidsrechter zei de coach: ‘Hij heft een veel te groot stempel op de wedstrijd gedrukt en floot inconsequent. Hij gaf Dennis Loer zelfs geel omdat hij zijn teamgenoot Iven Nienhuis terecht wees. De scheidsrechter dacht dat hij het onderwerp van gesprek was en gaf geel wegens commentaar op de leiding. Het sierde hem overigens wel dat hij die kaart later introk nadat hem de situatie was uitgelegd. We zitten momenteel in een lastig parket, maar we moeten gewoon hard blijven werken dan dwingen we het geluk vanzelf weer af.’

* Omlandia – PKC ’83 1-4 (0-2). Jordi Striedelmejer 0-1; Jordi Striedelmeijer 0-2; Martin Oudman 1-2 (strafschop); Brian Inge 1-3; Brian Inge 1-4 (strafschop).

No Replies to "PKC '83 zet Omlandia op zijspoor"