Prima zege van volleybaldames Trias

Na een overwinning en een nederlaag in de competitie en een zege in de beker hebben de dames van volleybalvereniging Trias dit weekeinde prima zaken gedaan door met 3-1 van Volklubol uit Oldehove te winnen.

In de wetenschap dat men vorig seizoen beide keren niet had weten te winnen, togen de meiden van Trias  richting Oldehove. Met als doelstelling promotie moest deze wedstrijd gewonnen worden om weer enigszins aansluiting met de top te krijgen. Met de stijgende lijn op de trainingen en de bekerwinst van vorige week was er voldoende vertrouwen opgebouwd om de strijd aan te gaan.

Vanaf het eerste punt werd duidelijk dat er twee teams tegenover elkaar stonden die beiden alles uit de kast wilden halen om een overwinning te behalen. Trias liet vooral zien dat het over meer aanvallende kwaliteiten en variatie beschikte dan de gastvrouwen. De thuisploeg liet echter zien vooral erg taai te zijn en alle ballen van de vloer te willen halen.

Halverwege de set leek het erop dat inzet en vechtlust het leek te gaan winnen van kwaliteit. Volklubolhad een voorsprong van vijf punten gepakt en Trias vluchtte in een time-out. De coaches gaven aan dat er meer vechtersmentaliteit werd gevraagd. Na de time-out ging dit beter al bleef er tot aan de twintig steeds een kleine voorsprong op het bord voor de thuisploeg.

Met drie punten achterstand werd Leonie Mooi ingebracht op de serve. Ze deed precies wat er van haar verwacht werd en het team nodig had. Een serve-serie van vijf bracht Trias de voorsprong die het verdiende en uiteindelijk ook de setwinst: 26-28.

Ook in de tweede set begon Trias met een ruime achterstand van maar liefst zeven punten. Sylvia Hartjes werd gebracht voor Esmay Wezeman, maar in deze set kon het tij ondanks fel verzet niet meer gekeerd worden: 25-18.

In de derde set waren de dames direct goed bij de les. In deze set werd Marjolein Wolt op de middenpositie ingebracht. Met name aanvallend scoorden Sharon Langerhuizen en Lisanne Bakker nagenoeg honderd procent en waren ongrijpbaar. Beiden speelden een fantastische wedstrijd.

Het veldspel aan de kant van Trias was ook erg goed verzorgd. De passing en verdediging was onder aanvoering van libero Marjolein Groenewold prima en spelverdeler Marjan Bodde wist de aanvallers goed te vinden. Annette Ottens en Sylvia Hartjes namen met al hun ervaring het team op sleeptouw en zo ontstond een prima teamprestatie waarbij niemand verzaakte.  De derde set ging met 20-25 naar Trias.

In de vierde set leek de weerstand van Volklubol gebroken en nam Trias een voorsprong van maximaal zes punten. Aan het einde van de set wist te thuisploeg echter toch nog weer terug te komen en werd het alsnog spannend. Leonie Mooi werd weer ingebracht voor de serve maar dat had deze keer niet het beoogde effect. Wel verdedigde ze fantastisch waardoor een belangrijk punt toch naar Trias ging. In een enerverende slotfase wisten de bezoekers uiteindelijk de vierde set (25-27) en de wedstrijd winnend af te sluiten en werd een prima teamprestatie geleverd die vertrouwen voor de komende wedstrijden zal even. Komend weekeinde treden de dames voor het eerst dit seizoen in sporthal Eelwerd in Appingedam aan tegen De Meeuwen uit Zuidhorn.

De heren van Trias, goed aan de competitie begonnen, liepen tegen een pijnlijke 4-0 nederlaag aan bij de studenten van Veracles uit Groningen. Met een sterk gehavende selectie door blessures wisten de mannen geen enkele set te winnen en keerden met lege handen huiswaarts.

* Volklubol – Trias 1-3. Setstanden 26-18. 25-18, 20-25 en 25-27.

No Replies to "Prima zege van volleybaldames Trias"