ZEC gaat in slotfase onderuit

Het werd nodig tijd dat vijfdeklasser Holwierde weer eens een positief resultaat zou neerzetten. Dat moest zaterdag dan maar ten koste van thuisclub ZEC gaan. De Zandeweersters wisten lang stand te houden, maar gingen in de slotfase van het duel alsnog onderuit. Dankzij twee late goals wist Holwierde uiteindelijk met 2-4 te winnen.

Na de volkomen onverwachte nederlaag tegen Stedum, het minder verrassende bekerverlies bij derdeklasser Poolster en de nederlaag in de tweestrijd met koploper GRC Groningen begon er bij Holwierde toch iets te kriebelen. Een overwinning zou de manschappen van Eddy Tuik heel welgevallig zijn om in ieder geval de aansluiting met de achtervolgers op de Stadjers te behouden.

Het leek er aanvankelijk niet op dat Holwierde op het Zandeweerster veld tot succes zou komen. De gastheren namen dankzij een benutte strafschop de leiding. Rick Sterenberg veroorzaakte de penalty die door Jari Koopman werd verzilverd: 1-0. Holwierde moest in de achtervolging en kreeg hulp van de gastheren. Uit een voorzet van Sven Beeftink werkte ZEC-er Kjell Posthumus de bal in het eigen doel: 1-1.

Er stond nog geen half uur voetbal op de klok toen Jurrely Torbed zich knap vrij wist te draaien en de gasten naar 1-2 schoot. ZEC toonde echter veerkracht. Geert van Tamelen mikte de 2-2 binnen en gaf het open duel daarmee nog wat meer sjeu. Tot groot genoegen van de toeschouwers, want zij hadden genoeg gezien om van een aantrekkelijke eerste helft te kunnen spreken.

Na de doelwisseling bleef het duel lange tijd gelijk op gaan. Beide teams hadden een betere fase, maar niets wees er op dat er toch nog een winnaar van het veld zou stappen. Op het moment dat ZEC echter meer wilde, viel de klap aan de andere kant. Er stonden bijna negentig minuten op de klok toen Ryan Semmens een corner van Teun Westerhuis tegen het nylon mikte: 2-3.

De gastheren gaven zich nog niet gewonnen en haalden alles uit de kast om de achterstand weg te poetsen. Een inzet van Ronny Bakker leverde niet het gewenste resultaat op voor de thuisclub, die in defensief opzicht veel risico’s moest nemen om andermaal langszij te kunnen komen.

De Zandeweersters lieten zich hier niet door afschrikken, maar kregen wel de kous op de kop. In de 92e minuut maakte Holwierde dankbaar gebruik van de gaten die ZEC liet vallen. Uit een pass van Thijs Stoppels wist Jurrely Torbed zijn tweede van de middag te produceren: 2-4.

Bij ZEC was men na afloop behoorlijk teleurgesteld. Daar was de mening dat een gelijkspel wel het minste was geweest dat de thuisclub aan de ontmoeting had moeten overhouden. Trainer Eddy Tuik van Holwierde denkt daar anders over. ‘Over de hele wedstrijd gezien is de overwinning wel verdiend’, aldus de oefenmeester.

* ZEC Zandeweer – Holwierde 2-4 (2-2). Jari Koopman 1-0 (strafschop); Kjell Posthumus 1-1 (eigen doel); Jurrely Torbed 1-2; Geert van Tamelen 2-2; Ryan Semmens 2-3; Jurrely Torbed 2-4

No Replies to "ZEC gaat in slotfase onderuit"