Knappe prestatie Hilda Broekhuizen

Hilda Broekhuizen uit Winsum heeft zondag in de mooie, maar loodzware Berenloop Marathon op Terschelling met een vijfde plaats bij de vrouwen 45 een knappe prestatie neergezet. Ze verbeterde haar oude toptijd met meer dan zeven minuten.

Met 3600 deelnemers op de halve marathon en 555 deelnemers op de hele marathon is de Berenloop inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere hardloopevenementen van Nederland. De route voerde de deelnemers van de marathon onder ideale weersomstanden over het hele eiland, van West naar de Boschplaat en weer terug, door de polder, de duinen, het bos en over het strand.

Start en finish waren op West, onder de Brandaris. Hilda Broekhuizen houdt van de zwaardere parcoursen. Dit bleek overduidelijk door de zware 42.195 kilometers af te leggen in 3.39.13 uur. Dat betekende een persoonlijk record. Broekhuizen verbeterde haar oude toptijd met 7.22 minuten.

Op de halve marathon stonden rond het middaguur twee Artemissers aan de start. Bert Niemarkt uit Winsum voltooide zijn race na 2.10.14 uur. Plaatsgenoot Steven Rutgers noteerde 2.12.02 uur. Vermeldenswaardig is nog dat de marathon bij de heren werd bepaald door twee provinciegenoten. De winst ging uiteindelijk naar Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela in 2.31.29 uur. Hij werd gevolgd door Ben Stellingwerf uit Bedum, die zijn eerste marathon volbracht na 2.35.20 uur.

Titus Franzen uit Winsum is zaterdagmiddag in de Plantsoenloop in Groningen verrassend derde geworden bij de recreanten mannen 55. Hij noteerde op de 4 kilometer een tijd van 24.35 minuten. In het Noorderplantsoen was een heuvelachtig parcours van 2 kilometer uitgezet, dat twee dan wel vier keer bedwongen moest worden.

Op de 8 kilometer was Artemis met twee leden vertegenwoordigd. Ricardo Damminga uit Baflo kwam door na 34.27 minuten. Hij werd hiermee 16e bij de mannen senioren. Marnix van den Brink uit Groningen klasseerde zich als 27e bij de mannen 35. Hij had hiervoor 41.06 minuten nodig.

Zondagmorgen werd de kleintje Berenloop over 5 en 10 kilometer gehouden. Hieraan deden ook vier Artemissers mee. Op de 10 kilometer werd Tini Visker uit Oosternieland knap derde bij de vrouwen 55 in 54.10 minuten.

In dezelfde leeftijdscategorie eindigde Jantje Wiersema uit Oldehove als 10e in 58.43 minuten, terwijl Ineke Rutgers uit Winsum na 1.08.02 uur als 36e finishte. Bert Niemarkt uit Winsum deed mee aan de 5 kilometer. Hij behaalde bij de mannen 60 een keurige vierde plaats in 27.23 minuten.

No Replies to "Knappe prestatie Hilda Broekhuizen"