DIO Bedum kan niet stunten tegen koploper

In sporthal De Beemden in Bedum stond zaterdag de topper in de Topdivisie van het volleybal op het programma. Nummer twee DIO Bedum nam het in eigen huis op tegen de nog ongeslagen koploper Peelpush. De heren uit Meijel waren echter een maatje te groot voor de Bedumers en wonnen de wedstrijd verdiend met 0-3.

Door Inspanning Ontspanning. Het is de volledige naam van DIO, de volleybalvereniging waar het dorp Bedum met recht trots op mag zijn. Velen weten de weg naar sporthal De Beemden te vinden als er weer een avondje DIO is aangekondigd. En met recht, want de vereniging verdient de aandacht die het momenteel krijgt.

Een half uur voor aanvang van de wedstrijd stroomde de sporthal al vol met enthousiaste supporters die de thuisploeg maar al te graag naar de overwinning wilden juichen. Dat dit niet eenvoudig zou gaan worden, was op voorhand bekend. Peelpush had in de voorgaande wedstrijden slechts één set verloren. DIO daarentegen had de week ervoor zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloren.

Coach Nico Huisman begon de wedstrijd met Jan Bakker, Jochem van Diepen, Thijs Homan, Niels Kuypens, Gerben Geertsema en Tobias Havinga. In de eerste set waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Peelpush wist bij een stand van 6-8 een klein gaatje te slaan, maar kon niet verder uitlopen. DIO begon iets beter te spelen en nam voor het eerst de leiding in wedstrijd over bij een stand van 12-11. Reden voor de coach van Peelpush om een time-out aan te vragen. Dit had meteen effect. Peelpush begon beter te spelen en kwam aanvallend goed door. De Bedumers hadden geen antwoord op het aanvallend geweld van Peelpush en verloren de eerste set uiteindelijk met 22-25.

In de tweede set was het wederom Peelpush die een stuk scherper begon. De thuisclub begon steeds meer fouten te maken en kreeg de pass niet onder controle. Al snel was er een gat van vijf punten geslagen. Ook de service van de Bedumers liep niet. Peelpush wist naar een stand van 10-17 uit te lopen. De foutenlast aan de kant van DIO bleef hoog. Peelpush raakte op stoom en wist ook de tweede set te winnen (18-25).

In de derde set was het DIO Bedum dat iets beter begon te spelen. Bij een stand van 11-9 vroeg Peelpush een time-out aan. Ook deze time-out pakte goed uit, want de heren uit Meijel namen het initiatief weer over en sloegen vervolgens een gat van drie punten (15-18). Bij DIO leek niets meer te lukken. Veel aanvallen van de Bedumers belanden in het blok van Peelpush en verdedigend waren de gastheren ook niet meer in staat om iets terug te doen. De winst in de derde set ging met 18-25 naar Peelpush die daarmee de zesde overwinning op rij boekte.

Het mooiste moment moest echter nog komen. Ondanks de terechte nederlaag tegen een uitstekende tegenstander, kreeg de thuisploeg een staande ovatie van het fantastische publiek. Ook Peelpush was onder de indruk van al het gejuich en gezang van de DIO-aanhang. Coach en voormalig volleybalinternational Guido Görtzen van Peelpush omschreef het als reclame voor het volleybal.

De ploeg van Nico Huisman hoopt na twee verloren wedstrijden weer een overwinning te boeken. Dit zal moeten gebeuren in Apeldoorn tegen Dynamo Heren 2. De gastheren staan op dit moment op een voorlaatste plek met vier punten uit vijf wedstrijden. DIO is gezakt naar een vijfde plek met negen punten uit vijf wedstrijden.

* DIO Bedum – Peelpush Meijel 0-3. Setstanden: 22-25, 18-25 en 18-25

Stand Topdivisie
Peelpush		6 – 18	18- 1	471-376
Webton Hengelo 	5 – 12	13- 7	467-436
Pelster/Cito		5 - 9	12- 9	461-437
Particolare 		5 - 9	12- 9	453-459
DIO Bedum		5 - 9	 9- 8	392-392
Next Volley Dord.	5 - 7	 8-10  389-408
Sliedrecht Sport	6 - 7	10-13  494-504
VoCASA         6 - 6	 9-12  470-469
Compaen		    6 - 5	 9-16  517-552
Zaanstad		4 - 4	 7-10  375-374
SV Dynamo		5 - 4	 6-13  387-444
USC US		    4 - 3	 5-10  334-359

No Replies to "DIO Bedum kan niet stunten tegen koploper"