Omlandia staat voor cruciale reeks

Voor een club die in de hoek zit waar de klappen vallen, is de klim uit het sportieve dal het meest intensief. Dat ondervond Omlandia zaterdag. Men was zeker niet minder dan hoogvlieger Oranje Nassau, maar toch werd er met 3-2 verloren. Het spel bood echter hoop en dat geeft vertrouwen voor een cruciale reeks wedstrijden. Achtereenvolgens treft Omlandia op eigen veld SC Veenwouden, Leeuwarder Zwaluwen (uit) en Viboa (thuis). En in deze serie moeten de nodige punten gesprokkeld gaan worden.

door Merijn Slagter

Voor Omlandia wacht zaterdag een confrontatie met SC Veenwouden, een club die de nodige overeenkomsten met de Ten Boersters heeft. Ook op sportcomplex De Kemphaan moet men het qua versterking voornamelijk hebben van talentvolle jeugdspelers die doorstoten naar de eerste selectie. In de twintigkoppige selectie van trainer Jelke Nijboer speelt met Albert Jan van Zwol de enige speler die ooit eens andere clubkleuren droeg dan het blauw-witte tricot van Veenwouden. Van Zwol, die dit seizoen al viermaal doel trof, kwam eerder ook uit voor BCV, SC Cambuur, Harkemase Boys en ONS Boso Sneek. Samen met topscorer Wietse Veenstra (zes goals) zijn daarmee de voornaamste goalgetters van SC Veenwouden genoemd.

Dat SC Veenwouden dit seizoen in de eerste klasse speelt, is overigens een historisch moment voor de  dorpsclub. Afgelopen seizoen eindigde SC Veenwouden slechts zesde in de Fries getinte tweede klasse I, maar door het behalen van de derde periodetitel werd de nacompetitie behaald. Daarin werden DESZ en Zeerobben verslagen en was de mijlpaal een feit. De voorgaande vijf seizoenen acteerde de ploeg namelijk in de tweede klasse en in de gehele historie voor het seizoen 2010-2011 kwamen de Feanwâldsters niet verder dan louter de derde of vierde klasse. Het geeft aan dat er op De Kemphaan langzaamaan is gewerkt met een goed beleidsplan, dat dit seizoen haar vruchten heeft afgeworpen.

En dat is iets waar men in Veenwouden trots op mag zijn. De laatste keer dat Omlandia en SC Veenwouden de degens kruisten, werd er nog met guldens betaald, was bellen met de mobiele telefoon iets heel bijzonders en had Oranje nog een defensie waar we trots op mochten zijn. In het seizoen 1997-1998 waren Omlandia en SC Veenwouden bij elkaar ingedeeld in de derde klasse B. In Ten Boer werd het destijds 2-2 en SC Veenwouden won in eigen huis met 3-0. Omlandia-SC Veenwouden start zaterdag om 14.30 uur aan de Sportlaan in Ten Boer. Arbiter Winkel mag dit duel in goede banen gaan leiden.

(foto: Ursula Sennema)

No Replies to "Omlandia staat voor cruciale reeks"