SV Bedum pakt punt tegen d’Olde Veste

SV Bedum heeft op eigen veld een punt overgehouden aan de ontmoeting met d’ Olde Veste. De Steenwijkers kwamen nog wel aan de leiding. Ze moesten echter in de achtervolging toen invaller Jake Smit in een tijdsbestek van een paar minuten met twee voltreffers de wedstrijd op zijn kop wist te zetten. Uiteindelijk eindigde het duel, dat in de tweede helft steeds amusanter werd, in een 2-2 remise.

De kille cijfers wezen voor aanvang van de wedstrijd uit dat d’ Olde Veste 54 er beter voor stond dan de gastheren. Het team van de trainers Leo Blom en Jan Derk Brandsma had inmiddels zeventien punten behaald tegen tien voor de Bedumers. De gasten waren dus licht favoriet op het moment dat scheidsrechter Baar uit Groningen voor de eerste keer had gefloten.

De bezoekers kregen na twee minuten spelen al een flinke tegenvaller te verwerken. Martijn Strijker kwam ongelukkig ten val en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Het vermoeden bestaat dat hij zijn kruisbanden heeft gescheurd. De pechvogel werd vervangen door Patrick de Vente.

D’ Olde Veste had het betere van het spel in het eerste bedrijf. De gasten waren balvaster, speelden directer en zochten zonder veel omhaal de weg naar het doel van Lars van der Sluis. De goalie wist het hoofd vooralsnog boven water te houden. De Bedumers waren niet zuinig genoeg in de passing, speelden onrustig en konden elkaar maar moeilijk vinden. Voorin ontbrak het aan een aanspeelpunt. terwijl men veel moeite had met de beweeglijkheid van de middenvelders van d’ Olde Veste.

Na negentien minuten werd het duel opengebroken. Een aanval van d’ Olde Veste 54 liep van de rechter- naar de linkerkant van het veld. Via Sander Nijstad en Sjouke Oosterling belandde het speeltuig bij Clint Kruisweg. Hij had alle moeite om op de been te blijven, maar wist het leer opnieuw voor het Bedumer doel te krijgen, waarna Oosterling bereid werd gevonden om te scoren: 0-1.

Tot aan de thee zou er niets aan het spelbeeld veranderen. Het was allesbehalve goed wat beide teams lieten zien, maar de tweede helft bood daarentegen heel wat meer vertier. SV Bedum opende goed met een schot op de lat van Nick Boelhouwer en enkele minuten later was het Frank Roorda die het doel van Tom Holleboom onder vuur nam. Zijn inzet  werd via de vingertoppen van de sluitpost over de deklat getild.

Coach René Wollerich besloot meer aanvallende kracht in te brengen. Hij haalde Ferdi Gorgulu en Nick Boelhouwer naar de kant. Hun plaatsen in het veld werden ingenomen door de van een blessure herstelde Jake Smit en Elsin Yilmaz. Smit had nog geen bal geraakt toen hij kort na zijn entree profiteerde van een communicatiefout binnen de defensie van d‘ Olde Veste en de gelijkmaker achter doelman Holleboom joeg: 1-1. De tweede keer dat de invaller in balbezit kwam was het meteen weer raak. Nu kwam het speeltuig van de andere kant, draaide Smit knap naar binnen en haalde vervolgens uit: 2-1.

Het duel stond volledig op zijn kop. D’ Olde Veste was grote delen van het duel de baas op het veld geweest, maar dreigde het hoofd nu te verliezen. Als SV Bedum in die fase had weten door te drukken, had het een hele mooie middag voor de paarshemden kunnen worden.

De bezoekers weigerden zich bij een dreigende nederlaag neer te leggen, schroefden het tempo op en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die ontstond uit een vrije trap. De bal werd achterwaarts doorgekopt en door Danny Bijlsma in de voeten van Mark Homme van der Veen neergelegd. Diens uithaal was doelman Van der Sluis te machtig: 2-2.

Vlak na de gelijkmaker was Clint Kruisweg dicht bij een volgende treffer. Eerst schoot hij uit de draai in de handen van de Bedumer sluitpost en vlak daarna had hij moeten scoren, maar mikte het leer langs de verkeerde kant van de paal. Het was voor SV Bedum even knijpen, maar uiteindelijk wist men het punt over de streep te trekken.

Bij ‘d Olde Veste was men niet tevreden met de remise. ‘We zijn grote delen van de wedstrijd de betere van de twee teams geweest. Je moet de kansen echter wel benutten die je krijgt. Dat is het enige wat ik de ploeg verwijt. We hebben te weinig gescoord’, aldus Jan Derk Brandsma.

Wollerich is blij met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Een spelersgroep waarvan hij zegt dat het gelijkwaardige spelers zijn. Hij had goede en minder goede dingen gezien, maar was uiteindelijk wel content met het gelijkspel.

* SV Bedum – D’ Olde Veste 2-2 (0-1).  Sjouke Oosterling 0-1; Jake Smit 1-1; Jake Smit 2-1; Mark Homme van der Veen 2-2.

1 Reply to "SV Bedum pakt punt tegen d'Olde Veste"