Moeizame zege DIO Bedum op Dynamo

Na twee verloren wedstrijden op rij hebben de mannen van DIO Bedum weer een overwinning op hun conto weten bij te schrijven. In Apeldoorn werd met 2-3 gewonnen van het tweede team van Dynamo. Dankzij deze overwinning stijgen de Bedumers naar de vierde plek in de Topdivisie.

Na de nederlaag van vorige week in eigen huis tegen koploper Peelpush moesten de mannen van Nico Huisman zich in een uitwedstrijd zien te herpakken tegen het lager geklasseerde Dynamo. De gastheren kennen een stroeve start met vier punten uit vijf wedstrijden. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, wisten de Bedumers op voorhand. In de voorbereiding kwamen beide teams elkaar ook al tegen. Ook toen bleek dat ze aan elkaar gewaagd waren.

In de eerste set ging het spel dan ook gelijk op. De teams gaven elkaar nauwelijks toe en wisten dit lang vast te houden. Pas aan het einde van de eerste set lukte het de Bedumers om een gaatje van drie punten te slaan (20-23). Dit was echter van korte duur, want Dynamo wist zich terug te vechten en kwam langszij. Bij een stand van 25-26 scoorde DIO het verlossende punt en pakte het daarmee de eerste set.

In de tweede set was het spelbeeld anders. Dynamo begon een stuk scherper. Bij een stand van 11-7 was coach Nico Huisman gedwongen om een time-out aan te vragen. Dit mocht echter niet baten, want de gastheren gingen verder waar zij waren gebleven. Huisman probeerde met maar liefst vier wissels iets aan het spelbeeld van zijn mannen te veranderen, maar ook deze strategie werkte niet. Te weinig servicedruk en enkele domme fouten zorgden voor een eenvoudige setwinst voor Dynamo (25-17).

Ook aan het begin van de derde set namen de gastheren een voorsprong. Dankzij een sterk spelende Erik Rekker, die door het midden bijna alles scoorde, bogen de Bedumers een achterstand van 10-7 om in een voorsprong van 11-13. Het lukte Dynamo toch weer om op gelijke hoogte te komen, maar het slotakkoord was weer voor DIO en pakte daarmee de derde set met 21-25.

In de vierde set waren het de mannen uit Bedum die een stuk scherper begonnen. Al snel had DIO een ruime marge van zes punten voorsprong op de gastheren (6-12). Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat Dynamo zich terug wist te vechten in de set en zelfs winnend wist af te sluiten: 25-23.

DIO Bedum kon zich gaan opmaken voor een belangrijke vijfde set. De Bedumers waren er opgebrand om winnend het strijdtoneel te verlaten. Al snel werd een voorsprong van drie punten gepakt die vervolgens verder werd vergroot. De heren wonnen de overtuigend de vijfde set met 7-15 en pakte daarmee de overwinning met 2-3.

Voor de Bedumers zijn het twee belangrijke punten om aansluiting te houden met de top drie van de competitie. Komend weekeinde speelt DIO zijn eerste wedstrijden voor de nationale beker. In Woerden zal er in een poule afgerekend moeten worden met APAC VTC Woerden, Peelpush en Next Volley Dordrecht. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.

* Dynamo Apeldoorn – DIO Bedum 2-3. Setstanden 25-26, 25-17, 21-25,25-23 en 7-15

No Replies to "Moeizame zege DIO Bedum op Dynamo"