Noordwolde geeft zege uit handen

De Pelikanen is op het Wellemansportpark niet verder gekomen dan een remise. De Damster formatie van trainer Remy van der Wal finishte op 2-2 tegen het bezoekende Noordwolde.’En daar mocht met name de thuisclub heel erg blij mee zijn. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal stonden de bezoekers namelijk nog met 0-2 aan de leiding.

Gebrek aan zelfvertrouwen zal De Pelikanen niet hebben gehad na de 1-3 zege op buurman Appingedam. Dat het niet elke week van een leien dakje gaat, ondervonden de roodwitten zaterdag aan den lijve. Noordwolde toonde zich een taaie tegenstander op het loodzware veld en zette de gastheren meteen de duimschroeven aan. ‘We kwamen geen moment in de wedstrijd. Zij waren veel feller in de duels’, sprak trainer Van der Wal na afloop.

Na ruim een kwart wedstrijd waren het de gasten die de score open braken. Theo Maats passeerde doelman Olaf Kiewiet die de afwezige Rody Bos verving: 0-1. Ook na die goal bleef Noordwolde de betere van de twee ploegen en het wachten was dan ook op de volgende treffer van de geelzwarten. Die kwam er dan ook. Een beginnende aanval van De Pelikanen werd op het middenveld onderbroken en vervolgens werd Silvan Havinga op avontuur gestuurd. Hij gaf Kiewiet voor de tweede keer het nakijken: 0-2.

Coach Roy Kamps kon tevreden zijn over de verrichtingen van zijn manschappen, maar zou na de thee zijn wenkbrauwen nog meer dan eens optrekken. Noordwolde liet namelijk na om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. De kansen daarvoor waren volop aanwezig. Omdat De Pelikanen echter niet bij machte was om iets terug te doen, leken de gasten onbedreigd op een overwinning af te stevenen.

In de laatste tien minuten van het duel kreeg de confrontatie echter een voor Noordwolde dramatische wending. Een corner van Jeffrey de Vries werd door laatste man Michael Mulder achter zijn eigen goalie Roelof Bolt gewerkt: 1-2. Enkele minuten later was de achterstand van Peli helemaal verdwenen. Sluitpost Bolt dacht een bal aan de zijkant van het strafschopgebied weg te werken, maar raakte het speeltuig helemaal verkeerd. De knikker belandde in de voeten van Daan van Dortmont en die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 2-2.

Met wat meer fortuin dan men al had gekregen, hadden de gastheren het duel ook nog naar zich toe kunnen trekken, maar dat bleef Noordwolde bespaard.

Kamps was na het duel zwaar teleurgesteld. ‘We hebben ons te kort gedaan. De Pelikanen had helemaal niks te vertellen. Die eerste goal van hun is gewoon domme pech, maar de gelijkmaker is een fout van mijn keeper. Als je vlak voor tijd op voorsprong staat moet je elke bal die je aan de voet krijgt gewoon weg rossen. Het is niet de eerste keer dat hem dit overkomt. Eeuwig zonde, we hadden gewoon moeten winnen.’

Zijn collega Remy van der Wal is het daar volledig mee eens. ‘We hadden nergens recht op. Noordwolde was op alle fronten beter dan ons. Het is onbegrijpelijk dat je na de zege op Appingedam zo in het veld staat. De passie en strijd die we vorige week wel konden opbrengen, was nu ver te zoeken. Maar goed, mij zul je niet horen klagen. Het is er eentje teveel, maar we hebben in ieder geval een punt weten te pakken.’

* De Pelikanen – Noordwolde 2-2 (0-2). Theo Maats 0-1; Silvan Havinga 0-2; Michael Mulder 1-2 (eigen doel); Daan van Dortmont 2-2.

No Replies to "Noordwolde geeft zege uit handen"