Simpele zege Appingedam in Spijk

Zonder de vaste waarden Jivan Vroom (topscorer), Tim de Groot en Swendly Martina, heeft Appingedam op sportpark Oldencate in Spijk met 0-4 van thuisclub Poolster gewonnen. Het pleit was eigenlijk al in een tijdsbestek van amper vijftien minuten beslecht. Tussen de tiende en vijfentwintigste minuut vielen drie van de vier doelpunten, die allemaal van een hoog gehalte waren.

De wedstrijd begon onstuimig, toen Poolster vanaf de aftrap een aanval opzette en een te zachte terugspeelbal op Damster keeper Robin Kuipers nog bijna werd onderschept. Appingedam had voetballend het betere van het spel, maar door inzet bleef Poolster behoorlijk in de wedstrijd. In de 10e minuut kwam Appingedam toch wel onverwacht op 0-1. Kevin Reiffers mocht opstomen en van een afstand van vijfentwintig meter liet hij een schot los die over Poolster-doelman Kees Dijkman heen, precies in de bovenhoek viel: 0-1.

Een kleine vijf minuten later had Appingedam opnieuw moeten scoren, maar een drietal schoten van korte afstand werden telkens door Dijkman op miraculeuze wijze gestopt. Even later viel het tweede doelpunt alsnog. Een schot van Denis Ibraimi werd tot hoekschop verwerkt. Roy de Groot belastte zich met dit klusje. Hij liet een lage schuiver los. Een heel slim overstapje van Doan Ibraimi volgde en de op de rand van het strafschopgebied haalde de inlopende Danny de Vries verwoestend uit: 0-2.

Appingedam bleef drukken en Poolster moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. In de 25e minuut kreeg Appingedam een vrije trap nadat De Vries op de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. Roy de Groot plaatste zich achter de bal en schoot het speeltuig om de muur en om Dijkman heen in de uiterste hoek: 0-3.

Na de derde goal bracht Poolster wat meer druk, maar de meeste aanvallen liepen op niets uit. Pas in de 41e minuut moest Kuipers al zijn kunnen tonen, toen een schot boven in de hoek dreigde te verdwijnen. De sluitpost wist zijn vingertoppen er nog net tussen te krijgen en tikte de bal tegen de paal, waarna de mogelijkheid verdwenen was.

De tweede helft was van een minder gehalte. Appingedam stond comfortabel op een 0-3 en Poolster wilde wel, maar had onvoldoende mogelijkheden om iets aan de achterstand te doen. Poolster kreeg ik de 55e minuut nog een prima kans, maar doelman Kuipers wist het gevaar te beteugelen. Appingedam kreeg nog wel een paar uitgelezen mogelijkheden om de score te verhogen.

In de 75e minuut ging Yunus Ciftci alleen op doelman Dijkman af, maar door diens goede uitkomen dwong hij Ciftci naar buiten en ging het schot rakelings naast. Toch kwam Appingedam nog op 0-4. Vlak na de actie van Ciftci pikte De Vries de bal op en soleerde vanaf de middenlijn naar het doel van Poolster. Hij schoof de bal beheerst langs de uitgekomen goalie: 0-4. Vlak voor tijd had Doan Ibraimi nog een goede gelegenheid, maar hij aarzelde net te lang om de bal in de juiste positie te brengen.

Tijdens de sportieve wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Groenewegen, werd er maar één keer een gele kaart uitgedeeld. Ondanks een gehavend elftal boekte Appingedam een verdiende overwinning in Spijk.  Zaterdag wacht voor de Damsters de volgende wedstrijd in de bekercompetitie. Daarin speelt men tegen Ouwe Syl uit Oude Bildtzijl.  Een week later wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen Pelikaan S.

* Poolster – Appingedam 0-4 (0-3). Kevin Reiffers 0-1; Danny de Vries 0-2; Roy de Groot 0-3; Danny de Vries 0-4

No Replies to "Simpele zege Appingedam in Spijk"