SV TEO verliest van koploper GRC

Het Ten Poster SV TEO heeft in de 5e klasse D van het zaterdagvoetbal niet voor een verrassing kunnen zorgen in de thuiswedstrijd tegen koploper GRC Groningen. De Stadjers trokken met 2-4 aan het langste eind nadat ze aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand hadden aangekeken.

GRC dacht het karwei in Ten Post even eenvoudig te klaren. Topscorer Henk de Jong begon op de bank. De Stadjers wilden hun belangrijkste troeven sparen voor de ontmoeting met concurrent Oosterparkers. ‘Normaal gesproken moet dat kunnen, maar we brachten niet dat, wat ik er van verwacht had. In ieder geval niet voor de rust’, aldus oefenmeester Bert Meinema van GRC.

Hij zag Aart Reitsema al binnen enkele minuten de wedstrijd open breken: 1-0. Binnen het kwartier was het Matthijs Jongsma die de marge verdubbelde. Als Jordi Doornbos daarna wat meer fortuin had gehad, zouden de bezoekers er een zware kluif aan hebben gehad om het duel een andere wending te geven. Zonder geluk was SV TEO overigens ook niet, want bij een 0-0 stand werd er door GRC op de lat gemikt.

De Stadjers speelden in het eerste bedrijf te slordig, de coaching ontbrak en ook de passie die je, zeker als koploper zijnde, dient te hebben was niet aanwezig. Met de handrem erop tegen ploegen spelen waar je normaliter van zou moeten winnen, bleek dus niet zo’n handige keuze te zijn.

Meinema vertelde na afloop dat zijn club er een ‘sociaal wisselbeleid’ op nahoudt. ‘We hebben een vrij grote groep en niet iedereen kan elke week spelen. We hadden op voorhand gedacht dat we wel van SV TEO zouden winnen.’

Na de doelwisseling besloot Meinema wat omzettingen te doen en moest ook De Jong opdraven. Het verschil in kwaliteit werd nu pas goed duidelijk. De gastheren kwamen onder druk te staan en het was Rik Heerschop die voor de aansluiting wist te zorgen: 2-1. De meerwaarde van Henk de Jong bleek uit het feit dat hij de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 2-2.

Er moest op dat moment nog een half uur gespeeld worden en SV TEO wankelde omdat de druk steeds groter werd. De gastheren groeven hun eigen graf toen een overtreding tot een strafschop leidde die door Jasper Groen tegen het nylon werd geschoten: 2-3. Uiteindelijk was het De Jong die de eindstand op 2-4 wist te bepalen.

* SV TEO – GRC Groningen 2-4 (2-0). Aart Reitsema 1-0; Matthijs Jongsma 2-0; Rik Heerschop 2-1; Henk de Jong 2-2; Jasper Groen 2-3 (strafschop); Henk de Jong 2-4

No Replies to "SV TEO verliest van koploper GRC"