Kan Poolster stunten tegen Hardegarijp?

Derdeklasser Poolster staat in de tweede knockout-ronde van het toernooi tegenover tweedeklasser Hardegarijp. Hoewel de Friezen een aardige uitdaging vormen om nog een ronde verder te komen, hoeven de aanhangers van Poolster zaterdag geen wonderen te verwachten. ‘Natuurlijk zou het leuk zijn als we kunnen stunten en gaan we er wel voor, maar de competitie heeft onze prioriteit’, zegt trainer Jeroen de Munck van de geelzwarten.

Enige overeenkomsten zijn er wel tussen de beide ploegen die elkaar op het sportpark Oldencate zullen bestrijden. De laatste keer dat Hardegarijp in competitieverband een overwinning wist te boeken, is al bijna twee maanden geleden. Toen werd Zuidhorn met 2-0 verslagen. In de poulefase van de beker vormden HFC ’15 (0-4), Dokkum (4-1) n Niekerk (3-1) geen obstakel voor het team van trainer Rob de Jong. In de eerste knockout-ronde kreeg SDS met 7-1 op de broek.

Poolster maakte korte metten met Damacota (9-1), versloeg SC Scheemda (2-1) en speelde gelijk (1-1) tegen GRC Groningen. In de vorige ronde werd buurman Holwierde vrij eenvoudig met 4-0 geklopt. Ook voor de Spijksters geldt dat het al twee maanden geleden is dat men een driepunter in de zak wist te steken. Toen werd HFC ’15 met 3-2 verslagen.

Verklaarbaar is het wel dat Poolster momenteel grote moeite heeft om zich staande te houden. Er staan teveel belangrijke schakels buitenspel waardoor de jongere garde zich sneller moet ontwikkelen dan waar de club aanvankelijk in de meerjarenplanning rekening mee had gehouden.

‘Dat zijn nu eenmaal de feiten. Er kan wel geroepen worden dat je je niet achter geblesseerde spelers mag verstoppen als het even tegen zit, maar jongens als bijvoorbeeld Jeroen de Groot, Erik Rentema en Vincent Lips kun je niet missen. De as van ons team ontbreekt en dat laat zich gelden’, zegt De Munck.

De geelzwarten zitten, net als Hardegarijp, momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Ze hebben een zware reeks achter de rug met tegenstanders als Appingedam, Glimmen, Pelikaan S. en vv Groningen. De Munck: ‘Het zijn clubs die in sommige gevallen twee, misschien wel drie stappen verder zijn dan wij. Dat is geen schande, we wisten op voorhand dat er een zwaar jaar aan zat te komen. Poolster heeft een geweldig seizoen achter de rug, dit hoort er ook bij. We krijgen in deze klasse meer tegenstand te verduren. Sommigen slaan zich daar goed doorheen, anderen hebben het wat moeilijker. Ik ben er echter van overtuigd dat we, als we compleet zijn, in de derde klasse thuis horen.’

Over het duel van zaterdag is de coach vrij kort. ‘We zullen ons stinkende best doen om er iets van te maken, maar het bekertoernooi is slechts een tussendoortje. Meer moet je er niet van maken. We zijn strijdvaardig genoeg, maar wonderen? Nee, die hoeft men in Spijk niet te verwachten. We moeten wel reëel blijven.’

No Replies to "Kan Poolster stunten tegen Hardegarijp?"