Indeling teams voor Hogeland Cup bekend

In sporthal De Mencke in Uithuizen heeft woensdagavond de loting van de tweede Energiewacht Hogeland Cup plaatsgevonden. Het bestuur van het zaalvoetbalevenement haalde achtereenvolgens de lootjes van het B-toernooi, A-toernooi en damestoernooi uit de koker. Het toernooi start op 17 december met het damestoernooi. Met dit toernooi is tevens een nieuw element van de Hogeland Cup genoemd. Maar bij die ene verandering is het niet gebleven.

De Energiewacht Hogeland Cup zag vorig jaar het levenslicht. Gerrit Lieffering, beheerder van sporthal De Mencke in Uithuizen, nam hiervoor het initiatief. Het toernooi startte ongeveer een klein jaar geleden met een B- en A-toernooi en kende uiteindelijk Omlandia uit Ten Boer als grote winnaar. Zij mochten de cheque van drieduizend euro uiteindelijk in ontvangst nemen.

Na de eerste editie van het toernooi waren er vanzelfsprekend diverse op- en aanmerkingen van voetballers zelf en andere betrokkenen. Op basis hiervan heeft het bestuur gemeend enkele veranderingen door te moeten voeren. Zo wordt de speeltijd in ieder geval tijdens de voorronden teruggebracht van vijfentwintig naar twintig minuten. Ook wordt de flexibele tribune, die vorig jaar alleen tijdens de finaledag was geplaatst, ook tijdens de voorronden geplaatst en is het prijzengeld eveneens aangepast. Zo ligt er voor de winnaar van het A-toernooi geen drieduizend, maar duizend euro klaar.

Aan de tweede editie van de Energiewacht Hogeland Cup doen dit jaar vijfendertig clubs mee. Dat aantal wordt aangevuld met vijftien damesteams uit Noord-Groningen, die in een apart toernooi mogen uitmaken wie zich het beste damesteam van het Hogeland mag noemen. Namen er vorig jaar vijftien ploegen deel aan het B-toernooi, dit jaar zijn dat er twintig.

Om uiteenlopende redenen zagen de herenteams van Zeester, VVSV ’09, Godlinze, Wagenborger Boys en Kloosterburen af van deelname. Froombosch en Harkstede, die officieel buiten het gebied vallen, vullen hun plekken op. En ten opzichte van vorig jaar doen ook SV TEO, WEO en de zondagtak van SV Bedum (vorig jaar nog A-toernooi, maar gedegradeerd) mee aan het B-toernooi. Zij zijn onderverdeeld in vier poules van vijf ploegen, waarvan elke beste ploeg doorstoot naar het A-toernooi, samen met de beste nummer twee van alle vier poules samen.

Debuut

In het A-toernooi nemen FC LEO en De Pelikanen dit jaar geen deel aan de Energiewacht Hogeland Cup en de zondagtak van SV Bedum komt zoals gezegd niet in het A-, maar in het B-toernooi uit. Hun plekken worden onder meer ingenomen door GEO en Appingedam, die allebei hun debuut op dit zaalvoetbaltoernooi maken. Door ook een beste nummer twee uit het B-toernooi te laten doorstromen, kunnen er in het A-toernooi – naast de winnaars van alle poules in het B-toernooi – vier poules met vijf teams worden geformeerd.

Hiervan gaan de twee beste ploegen door naar de halve finaledag op zaterdag 2 januari, waardoor er op deze dag acht ploegen zullen uitmaken wie zich voor de finaledag op zaterdag 9 januari zal plaatsen. Het damestoernooi bestaat uit vijftien ploegen, verdeeld over drie poules met vijf ploegen. Dit toernooi vindt als enige niet in zijn geheel plaats in de Uithuizer sporthal De Mencke, er worden namelijk ook twee poules afgewerkt in de Winsumer Ripperdahal. De beste drie damesteams plaatsen zich uiteindelijk voor de finaleavond.

                                B-Toernooi Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016
Speellocatie: Sporthal De Mencke (Uithuizen)
Speeldatum: Zaterdag 19-12 aanvang 12.00u Zaterdag 19-12 aanvang 15.30u Zaterdag 19-12 aanvang 19.00u Dinsdag 22-12 aanvang 19.00u
Poule: B1 B2 B3 B4
Team 1: Rood Zwart Baflo Holwierde WEO SIOS
Team 2: Stedum SV Bedum (zo) TEO Noordpool UFC
Team 3: ZEC Harkstede Warffum Farmsum
Team 4: Meedhuizen SV Woltersum Froombosch Ezinge
Team 5: KRC SV Onderdendam ‘t Zandt Usquert

 

                                A-Toernooi Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016
Speellocatie: Sporthal De Mencke (Uithuizen)
Speeldatum: Woensdag 23-12

Aanvang 19.00u

Maandag 28-12

Aanvang 19.00u

Dinsdag 29-12

Aanvang 19.00u

Woensdag 30-12

Aanvang 19.00u

Poule: A1 A2 A2 A4
Team 1: NEC Delfzijl SV Bedum (za) VIBOA Omlandia
Team 2: Appingedam SC Loppersum SV De Heracliden Hunsingo
Team 3: CORENOS Poolster GEO Noordwolde
Team 4: De Fivel Winnaar B1 Middelstum Eenrum
Team 5: Winnaar B2 Beste nr.2 B-toernooi Winnaar B3 Winnaar B4

 

                                Damestoernooi Energiewacht Hogeland Cup 2015-2016
Speellocatie: Sporthal De Mencke (Uithuizen) Ripperdahal (Winsum)
Speeldatum: Donderdag 17-12

Aanvang 19.00u

Woensdag 23-12

Aanvang 19.00u

Woensdag 30-12

Aanvang 19.00u

Poule: D1 D2 D3
Team 1: SJO Winsum EKC SV Bedum
Team 2: Middelstum/KRC SIOS Farmsum
Team 3: SC Loppersum CORENOS SV De Heracliden
Team 4: De Pelikanen Holwierde VVSV’09
Team 5: Rood Zwart Baflo De Fivel Meedhuizen

No Replies to "Indeling teams voor Hogeland Cup bekend"