Is Viboa klaar voor bekerstunt?

Het toernooi om de noordelijke districtsbeker gaat komend weekeinde de volgende fase in. Dan staat de tweede knockout-ronde op het programma. In deze regio kunnen de liefhebbers genieten van een aantal bijzondere duels. Een daarvan is het treffen tussen eersteklaser Viboa uit Winsum en topklasser ONS Sneek. Is Viboa kansloos in dat duel, of weet het team van trainer Ron de Boer te stunten.

Dat het Viboa momenteel niet voor de wind gaat, is uit de stand op de ranglijst wel op te maken. De geelblauwen staan op de twaalfde plaats in de eerste klasse E en hebben uit de tien gespeelde wedstrijden nog maar zeven punten verzameld. Een daarvan werd afgelopen zaterdag behaald in de uitwedstrijd tegen Groen Geel (1-2).

Voor De Boer en de zijnen betekende de overwinning een morele opsteker, maar of de Winsumers genoeg vertrouwen uit die wedstrijd hebben geput om het de Friezen echt lastig te kunnen maken? Op papier is de thuisclub kansloos, maar bekervoetbal is al jaren een aparte tak van sport gebleken, waar verrassingen eerder regel dan uitzondering zijn.

Aanvoerder Marcel Pannekoek van Viboa kreeg ooit de mogelijkheid om naar ONS over te stappen, maar zag van de transfer af. Drie keer in de week vanuit Winsum naar Sneek rijden voor een training en daarbij opgeteld de wedstrijddagen werden hem teveel van het goede. Hij denkt het zijne over de confrontatie. ‘Het is eigenlijk te hopen dat ze de klus te licht opvatten en dat we lange tijd stand weten te houden. Misschien kunnen we dan in het laatste kwart Rick Schaaphok inzetten en kan hij voor een stunt zorgen.’

De captain is enigszins bekend met de tegenstander van morgen. Een paar spelers kent hij van de tijd dat hij samen met hen bij bij PKC ’83 speelde. ‘ONS Sneek heeft een kwalitatief goed team. Ze spelen natuurlijk niet voor niks in de Topklasse. Het maakt ook niet uit. We zullen er in ieder geval bovenop klappen en voor elke centimeter gras knokken.’

De mannen uit ‘Snits’ schakelden in de eerste knockout-ronde VCR uit Rinsumageest uit terwijl Viboa met de nodige pijn en moeite derdeklasser SC Loppersum (0-1) aan de kant wist te zetten. Het is overigens niet de eerste keer dat ze in Winsum op bezoek komen. Zes seizoenen geleden speelden beide ploegen in de eerste klasse. Op 8 mei 2010 stapte ONS met een 0-1 overwinning van het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg.

Sindsdien is er het een en ander veranderd. Terwijl Viboa nog steeds eersteklaser is, acteert ONS Sneek al voor het derde jaar in de topklasse. Daarin staat men momenteel op de tiende plek met vijftien punten uit twaalf duels. Volgens de berichten uit het Friese kamp zullen de vaste waarden Chris de Wagt en Frits Dantuma niet in actie komen. Het team van trainer Richard Karenbelt heeft echter voldoende kwaliteit in huis om dit gemis op te kunnen vangen. In de voorbeschouwing die ONS op de eigen website heeft gepubliceerd, sluit men dan ook af door te zeggen dat men met enige voorzichtigheid voor een overwinning durft te gaan.

Maar zoals gezegd, het blijft bekervoetbal en bij ONS Sneek zal men waken voor onderschatting. Het is namelijk nog niet zo lang geleden dat Oranje Nassau, notabene de competitiegenoot van Viboa, de Snekers uit de beker knikkerde. En waarom zou Viboa dat niet kunnen?

 

No Replies to "Is Viboa klaar voor bekerstunt?"