ONS knikkert Viboa uit bekertoernooi

Viboa is er niet in geslaagd om te stunten tijdens de tweede knockout-ronde van de Noordelijke districtsbeker. Topklasser ONS Sneek bleef de Winsumers met 0-4 de baas. Op de overwinning viel niets af te dingen. De Friezen waren eenvoudigweg een maatje te groot voor het team van trainer Ron de Boer, die genoeg strijd leverden maar logischerwijs kwaliteit te kort kwamen om het de gasten echt moeilijk te maken.

Voor aanvang van het duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Boringa, werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs maar ook was het een moment van herdenking voor het overleden Viboa-lid Jaap van Dijk.

Viboa wilde een tegengoal zo lang mogelijk zien uit te stellen, in de hoop dat men dan zelf zou kunnen toeslaan. De tactiek moest echter al snel overboord, want na tien minuten voetbal aan de Schouwerzijlsterweg lag de bal voor het eerst achter doelman Germen Bouwman. Aan de rechterkant werd Bob Schepers door Harvey de Boer weggestuurd. Hij sneed knap naar binnen en passeerde de Winsumer sluitpost met een geplaatste schuiver: 0-1.

De thuisclub had het in die fase moeilijk. Het was even zoeken geblazen. Het verschil in klasse was, al gaf ONS niet eens vol gas, goed zichtbaar op het zware veld. De balvastheid en de snelheid van handelen waren een stuk groter bij de Friezen. Viboa kon daar alleen maar een flinke portie werklust tegenover zetten en deed dat dan ook. Sterker nog, er was zelfs een fase in de eerste helft dat de gastheren de bovenliggende partij waren. Een kopbal van Arvin Knol betekende een eerste waarschuwing voor de gasten dat ze moesten blijven opletten.

Nadat Yume Ramos uit een vrije trap net naast het Viboa-doel had geschoten, was het aanvoerder Marcel Pannekoek die de gelijkmaker op het hoofd leek te hebben. De captain van Viboa liep echter onder de voorzet van Wouter Bloem door. Niet veel later ontstond er een nieuwe kans. Arvin Knol zette op het middenveld een goed blok en bood Pannekoek de gelegenheid om op het doel van de Friezen af te stevenen. Zijn schot was niet scherp genoeg om goalie Richard Strijker van ONS in verlegenheid te brengen. Ook een voorzet van Bloem op Knol leverde niet het gewenste resultaat op.

Het was voor Viboa dan ook extra zuur dat de gasten met de dodelijke precisie van een scherpschutter wisten uit te halen. Waar de thuisclub verzuimde om de stand weer gelijk te trekken, scoorden de Snekers wel. In de 38e minuut mocht Yume Ramos er op links van tussen gaan en ook nu had Bouwman geen antwoord op de harde schuiver: 0-2.

Vlak na de doelwisseling probeerde Pannekoek succes te boeken, maar strandde tot twee keer toe op de doelman van ONS. Tien minuten na de pauze kregen de verkleumde en inmiddels nat geregende toeschouwers de mooiste goal van de middag te zien. De aanval van ONS werd over de volle breedte van het veld opgezet. De bal kwam uiteindelijk op links bij Ramos terecht. Die zag dat Bouwman iets te ver voor zijn goal stond en tilde het leer met een prachtige boog over de goalie heen in de verste hoek: 0-3.

De wedstrijd was op dat moment al gespeeld, daar kon ook invaller Rick Schaaphok niets aan veranderen. Hij kreeg er wel de kans voor toen hij zomaar de bal in de voeten kreeg aangespeeld, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg om Strijker echt in de problemen te brengen.

Nadat een wegdraaiende corner van Renco van Eeken door Ramos op de paal was gekopt, was het opnieuw raak. Van Eeken wist het speeltuig voor te krijgen en vond het schietgrage been van teamgenoot Harvey de Boer. De snoeiharde volley was Bouwman te machtig: 0-4.

Ondanks de nederlaag hoefde Viboa zich geenszins te schamen. De Winsumers hadden naar vermogen gevoetbald en laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan er momenteel in de competitie uit komt. Trainer Ron de Boer ziet de komende weken dan ook met vertrouwen tegemoet.

* Viboa – ONS Sneek 0-4 (0-2). Bob Schepers 0-1; Yume Ramos 0-2; Yume Ramos 0-3; Harvey de Boer 0-4

No Replies to "ONS knikkert Viboa uit bekertoernooi"