Dames Trias verslaan koploper

In een prima wedstrijd hebben de volleybaldames van fusieclub Trias zaterdag in de sporthal van de Brede School in Delfzijl Noord met 3-1 van koploper Donitas weten te winnen. Daarmee nam Trias sportief revanche voor de nederlaag die enkele weken eerder werd geleden.

In de nieuwe tenues en met nieuwe tassen van twee nieuwe sponsoren moesten de dames van Trias het voor de tweede keer dit seizoen opnemen tegen de studentes van Donitas. Enkele weken eerder wisten de dames uitsluitend de laatste set te winnen. In die laatste set bleek dat, als Donitas onder druk kwam te staan, ze zelf de fouten gingen maken. Dat gegeven gaf de Trias het vertrouwen dat er thuis wellicht meer te halen zou zijn.

Donitas ging beter van start en nam een voorsprong. Zonder echt afstand te nemen bleven de studentes gedurende de eerste set steeds op voorsprong staan. Trias liet zien opgewassen te zijn tegen het aanvallende geweld van Donitas en bleef steeds goed in het spoor.

De gasten weten wekelijks gemakkelijk overwinningen te behalen en zijn niet gewend om met veel weerstand te spelen. Ze werden dan ook aan het wankelen gebracht. Aan het einde van de eerste set was Trias serverend en aanvallend doortastender en wist het de set naar zich toe trekken: 25-23.

Met het zelfvertrouwen van de eerste set op zak, verscheen de thuisclub voor de tweede set aan het net. Donitas was duidelijk aangeslagen en ging zoals verwacht zelf fouten maken terwijl Trias steeds beter ging spelen en de bovenliggende partij was. Met veel servedruk en dito aanvalsspreiding was ook de tweede set een prooi voor de thuisploeg: 25-19.

De derde set liet in eerste instantie hetzelfde beeld als de tweede zien. Trias speelde vol zelfvertrouwen en Donitas was duidelijk onder de indruk. Halverwege de derde set krabbelden de studentes echter toch weer op en lieten ze zien waartoe ze in staat zijn. Het leek er op dat de wedstrijd toch nog zou kantelen. De thuisploeg rechtte echter de rug en had een beter eindschot waardoor ook de derde set werd binnengesleept: 26-24.

In de vierde set kon Donitas nog laten zien waartoe het in staat is. Enerzijds omdat ze in de derde set hadden gemerkt dat er wellicht toch nog iets te halen viel en anderzijds wist Trias iets minder druk te leveren. Na een ruime achterstand kwam de thuisclub nog wel weer goed terug maar kon niet voorkomen worden dat Donitas er met de laatste set vandoor ging: 21-25.

De heren van Trias wisten op eenvoudige wijze een 4-0 overwinning te boeken op Set Uppers uit Scheemda. Volgende week spelen zowel de dames als de heren weer thuis maar dan in sporthal Eelwerd in Appingedam. De heren treden om 18.00 uur aan tegen De Meeuwen uit Zuidhorn, de dames spelen om 20.00 uur tegen Volklubol uit Oldehove.

No Replies to "Dames Trias verslaan koploper"