Poolster klaar met bekertoernooi

Het bekeravontuur is voor Poolster voorbij. Op het kunstgras van het Uithuizer Noordpool UFC ging de ploeg uit Spijk met 1-4 onderuit tegen tweedeklasser Hardegarijp. Dennis van Dijk was de enige die namens de geelzwarten het doel wist te treffen.

Hoewel trainer Jeroen de Munck voorafgaande aan het bekerduel al te kennen had gegeven meer waarde aan de competitie te hechten, zou een stuntje tegen het team van zijn collega Rob de Jong natuurlijk en enorme opsteker betekenen voor het verdere verloop van het seizoen.

Op het eigen terrein kon Poolster de Friezen niet bestrijden. Het vele regenwater had er voor gezorgd dat voetballen op sportpark Oldencate onmogelijk was geworden. Omdat buurman NEC Delfzijl geen veld beschikbaar had en het Uithuizer Noordpool UFC wel, besloot men daarheen uit te wijken.

‘Het is mooi dat we het op deze manier hebben kunnen oplossen. De gastvrijheid van de Uithuizers was prima’, aldus De Munck. Met deze tussenoplossing heeft Poolster overigens wel een trend gezet. Normaal gesproken is het namelijk zo dat je bij de tegenstander speelt als er op het eigen terrein niet gebekerd kan worden. Hardegarijp had er geen enkele moeite mee. Men wilde graag voetballen en was blij met de aangedragen oplossing.

De Munck zag Hardegarijp goed van start gaan. In de eerste minuten van het duel ontstonden er een paar grote kansen. De openingsgoal viel na ongeveer tien minuten spelen. Een aanval door het centrum leek in buitenspel te eindigen, maar de scheidsrechter besloot door te laten spelen. Het was voor Hardegarijp daarna een koud kunstje om de score open te breken. Ralph Wietses zette de gasten op voorsprong: 0-1.

Poolster liet zich door de vroege treffer niet van de wijs brengen en speelde zich aardig in de wedstrijd. Hardegarijp wilde het karwei te gehaast beslissen en speelde bij tijd en wijle erg slordig. Toch zouden de geelzwarten opnieuw met tegenslag te maken krijgen. Na een kwart wedstrijd lag tegentreffer nummer twee in het doel van Poolster en leek de race gelopen. Nu was het Leo Spindelaar die het nylon wist te raken: 0-2.

De Friezen genoten daarna iets te lang van de tweede treffer en kregen meteen de rekening gepresenteerd. Er werd op het middenveld te weinig druk gezet waardoor Poolster aan een nieuwe aanval kon bouwen. Waar Van Dijk en Kevin Bijlsma zich in eerdere situaties ongelukkig in de afwerking hadden getoond was het nu wel raak. Doelman Evert van Schepen stond te ver voor zijn kooi en dat zag de lange Poolster-spits. Hij tilde het leer over de sluitpost heen en zag de bal in het doel verdwijnen: 1-2.

De oefenmeester kon tot aan dat moment tevreden zijn met de prestatie van zijn team. Poolster deed goed mee en speelde een puike eerste helft. Eigenlijk hoopte men aan Spijkster kant dat deze lijn ook in de tweede helft doorgetrokken zou kunnen worden en dat er wellicht nog een verrassing in het vat zou zitten.

De thuisclub kwam in het tweede bedrijf echter maar moeizaam op gang.  Hardegarijp daarentegen toonde zich in het tweede bedrijf iets rustiger in de opbouw en dat betaalde zich uit. Na een dik uur spelen waren de Friezen al naar 1-4 uitgelopen. De derde goal van Hardegarijp ontstond na een aanval vanaf de rechterkant waarbij Marco Landstra goed voor zijn directe tegenstander wist te kruipen en de vierde treffer kwam voort uit een schot van buiten het strafschopgebied door Martijn Bakker.

Poolster bleef voetballen en naar mogelijkheden zoeken om de achterstand te verkleinen, maar ook Hardegarijp liet zich niet onbetuigd. Gescoord werd er echter niet meer en dus mag Hardegarijp verder bekeren.

De Munck: ‘We hadden vooral na de rust moeite om vastigheid te tonen. Voor de pauze deden we het eigenlijk wel goed, maar in de tweede helft vielen we terug. Hoewel ze de overwinning hebben verdiend, was ik niet echt onder de indruk van Hardegarijp. Ik denk zelfs dat ze bij ons in de derde klasse geen kampioen zouden worden.’

Poolster gaat zaterdag op bezoek bij Aduard 2000 en snakt naar een overwinning in competitieverband. ‘Het zit onderin allemaal op een kluitje. Ik ben er van overtuigd dat we nog sprongen kunnen maken. Voorwaarde is wel dat we de spelersgroep fit kunnen houden, anders wordt de basis te smal’, aldus De Munck.

Zijn collega was complimenteus over de Spijksters. ‘Ze bleven tot aan het laatste fluitsignaal voor een beter resultaat spelen. Dat valt ze te prijzen. De meeste tegenstanders geloven het wel als ze op een onoverbrugbare achterstand staan. Ik moet zeggen dat ik het ook geen slecht elftal vindt.’ Over de prestatie van zijn eigen team zegt De Jong: ‘We speelden in de eerste helft te geforceerd. We wilden het duel iets te snel beslissen. Na de thee ging dat een stuk beter. Toen zat er meer rust in het spel. Hoe dan ook, we gaan door in de beker en dat is altijd mooi.’

* Poolster – Hardegarijp 1-4 (1-2). Ralph Wietses 0-1; Leo Spindelaar 0-2; Dennis van Dijk 1-2; Marco Landstra 1-3; Martijn Bakker 1-4

No Replies to "Poolster klaar met bekertoernooi"