Nipte zege DRC Phoenix op Studs

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl konden afgelopen weekend niet op het eigen veld spelen. Het vele regenwater leidde er toe dat het terrein werd afgekeurd en dat het duel tegen de Studs op de thuisbasis van de Groninger studenten werd gespeeld. En dus lag er een kunstgrasveld op de Delfzijlster rugbyers te wachten.

Dat de Studs het veld door en door kennen, bleek al snel. In de eerste tien minuten van het duel verschenen er vijf punten voor de ‘uitspelende’ thuisclub op het scorebord. De voorwaartsen van Phoenix verrichten goed werk en brachten de Studs tegen hun tryline. Na een penalty op vijf meter van de tryline, wist Phoenix een try te drukken en de score gelijk te trekken: 5-5.

De teams waren aan elkaar gewaagd en de score liep in de eerste helft op tot 12-10 voor de Studs. Vlak na de pauze begonnen de Studs weer aan hun snelle spel, waarmee ze Phoenix te vlug af waren. Een try met conversie werd gescoord waardoor Phoenix verder op achterstand werd gezet.

De voorwaartsen van Phoenix wisten dit echter goed op te pakken en waren op een gegeven moment niet meer te stoppen. Dankzij goede opvolging wist Phoenix de schade terug te brengen naar 19-15.

Het bleef een spannende wedstrijd omdat de stand gelijk op bleef gaan. Phoenix kreeg in de gaten dat het harder moest werken om op voorsprong te komen. Een gele kaart dreigde roet in het eten te gooien. Men moest verder met veertien spelers. De Studs benutte dit voordeel en brachten de stand op 26-20.

Het einde van de wedstrijd was in zicht en de laatste minuten begonnen te tellen. Toch wist Phoenix na een uitgespeelde lijn de score op 26-27 te zetten. Kort hierna klonk het eindsignaal en kon DRC Phoenix met opgeheven hoofd het veld verlaten. De nipte winst zat in de knip. Komend weekeinde spelen de Delfzijlsters op eigen veld tegen Drachten. De kick-off is om twee uur.

No Replies to "Nipte zege DRC Phoenix op Studs"