Vroege achterstand deert Omlandia niet

Na een maand geen wedstrijden te hebben gespeeld stond voor de zaalvoetbaldames van Omlandia eindelijk weer eens een duel op het programma. In de eigen Tiggelhal in Ten Boer waren vrijdag de dames van Exstudiantes 3 te gast. Ondanks een vroege achterstand lieten de Ten Boersters zich niet van de wijs brengen en zegevierden uiteindelijk met 9-1.

De vijf tot vrijdag in competitieverband gespeelde wedstrijden waren allen in winst omgezet en de Omlandianen waren er op gebrand om deze goede start een vervolg te geven. Dit moest onder andere gebeuren met nieuwkomer Linda Bakker, op het veld spelend voor het Winsumer Hunsingo en gezegend met een verleden bij Exstudiantes in de zaal. Zij mocht vrijdag haar officiële debuut maken. Het team van Omlandia wordt steeds completer en men eigenlijk alleen nog op zoek naar een vaste keepster. Om die reden stond de licht geblesseerde Laureen Afman onder de lat.

De ‘veteranen’ Chantal Streppel en Linda Bakker mochten vanaf de bank beginnen waardoor Laureen Afman, Melinda Hilbelink, Sabine Jansen, Paula Riemersma én aanvoerster José de Jonge in de basis mochten starten. De thuisclub kende een ongelukkige start, toen na een halve minuut een 0-1 achterstand op de borden kwam te staan. Exstudiantes mocht na een intrap vrij aanleggen en de bal verdween langs alles en iedereen in de verre hoek.

Hiermee werden de Omlandianen vlot wakker geschud en kon de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Na een vijftal minuten lieten Streppel en Bakker zich inbrengen. Beiden zorgden er voor dat de wedstrijd al vlot naar Ten Boerster voordeel kantelde.

In de 8e minuut was het Bakker die een ongekend debuut kende. Koud in het veld wist zij op aangeven van Streppel geheel vrijstaand de 1-1 binnen te werken. Een minuut later waren beide dames in omgekeerde volgorde bij de 2-1 betrokken waardoor de vlotte achterstand weer was weggepoetst. Riemersma wist in de 11e minuut de score uit te breiden naar 3-1 door één van de knappe  passjes van Hilbelink te verzilveren.

Het gebrek aan wedstrijdritme was duidelijk zichtbaar door weinig geluk in de afronding en het elkaar soms moeilijk kunnen vinden. Ondanks dat het moeizaam ging, probeerde Omlandia de tegenstander voor rust nog een tik toe te dienen. Eerst poeierde De Jonge een vrije trap rakelings over het doel, maar vervolgens was Streppel weer eens attent op een klutsbal rond de middenlijn. De bal werd simpel opgevangen en vanaf de linkerzijde kon zij doorstomen richting de goalie. Deze werd simpel omspeeld waardoor vrij kon worden binnengewerkt en daarmee kwam de score op 4-1 te staan.

Riemersma wist op slag van rust de tussenstand op 5-1 te bepalen. Na een corner van De Jonge werd met links ineens de bal in het dak van het doel gedeponeerd waarna de bank mocht worden opgezocht. De meesten erkenden dat ze niet zo lekker in de wedstrijd zaten door hoofdzakelijk gebrek aan ritme. Het was dan ook zaak om het verder simpel te houden en waar mogelijk hongerig te blijven naar meer goals.

Exstudiantes kwam er ook de tweede helft, op enkele uitbraken na, amper aan te pas. Omlandia had zichzelf kunnen belonen met dubbele cijfers maar zover kwam het uiteindelijk net niet. Wie anders dan Streppel opende het tweede bedrijf met een treffer, op karakteristieke wijze lanceerde zij zichzelf in de 31e minuut om vervolgens het speeltuig simpel binnen te tikken waarmee de score naar 6-1 werd getild. Streppel wist met haar vierde treffer de score in de 42e minuut op 7-1 te zetten. Nu ging hier voorbereidend werk van De Jonge aan vooraf.

Twee minuten voor tijd lieten Streppel en Bakker zich, na een verdienstelijk gespeelde wedstrijd, door de jeugdige motoren Jansen en De Jonge vervangen. Zij  mochten het gaspedaal nog een keer diep intrappen. Deze gedachte bleek succesvol uit te pakken toen De Jonge al vlot op aangeven van Riemersma de 8-1 tegen de touwen schoot.  Binnen de minuut was het weer raak. Deze keer werkte De Jonge op eigen kracht de bal achter de keepster waarmee de 9-1 op de borden kwam te staan.

Omlandia drong nog eenmaal aan om voor de dubbele cijfers te gaan. Hilbelink brak nog een keer door om vervolgens de bal bij De Jonge te bezorgen. Die zou gaan stunten met een zuivere hattrick in de laatste minuut, maar het het laatste zetje ontbrak, waarmee de 9-1 uiteindelijk als uitslag op papier kwam.

Wetende dat er meer te halen was geweest, was het duel voor Omlandia na een maand zonder zaalvoetbal een prima wedstrijd om het team weer klaar te stomen voor twee belangrijke duels in december. Dan zal eerst De Herauten (11 december) te gast zijn in thuishaven de Tiggelhal.

No Replies to "Vroege achterstand deert Omlandia niet"