Donny Westerdiep pakt nationale titel

De Damster bokser Donny Westerdiep is zondag in Rotterdam Nederlands kampioen boksen geworden. Westerdiep nam het zondag in de finale op tegen Joop den Hollander van Mesa sport en wist zijn opponent te verslaan.

De eerste ronde begon zoals men van de Damster is gewend. Hij kwam als een speer uit zijn hoek, recht op zijn doel af. Den Hollander bleek echter een technische bokser te zijn met een stevige stoot. Het was moeilijk voor Westerdiep om vat op zijn tegenstander te krijgen. De eerste ronde ging gelijk op.

Na instructies uit de hoek kwam Westerdiep in de tweede ronde wat vaker door. Stoten naar het lichaam werden afgewisseld met stoten naar het hoofd. Dat leverde een enerverende ronde op met een voordeel voor de Noord-Groninger.

In de derde ronde kwam het erop aan. Het was tijd om te laten zien wie het meeste karakter had. Westerdiep  gaf meer druk en wist een aantal keren goed door te komen.  Den Hollander bood tot het einde dapper weerstand. Beide boksers maakten er een van de mooiste partijen van de dag van.

De uitslag viel uiteindelijk in het voordeel van Donny Westerdiep uit. Hij mag zich hiermee kampioen van Nederland noemen in het superzwaargewicht. Westerdiep liet na afloop weten de behaalde titel aan zijn te vroeg overleden vader op te dragen.

Westerdiep is een van de mensen die kandidaat is voor de titel Sportman van het Jaar. De verkiezing vindt plaats tijdens het Noord-Groninger Sportgala op zaterdag 13 februari in de Nicolaikerk in Appingedam.

No Replies to "Donny Westerdiep pakt nationale titel"