Unieke prestatie pupillen TA Jan Ekema

Met zestien podiumplaatsen hebben de pupillen van Taekwondo-school Jan Ekema uit Appingedam afgelopen weekeinde een uitzonderlijke prestatie geleverd tijdens de Britse kampioenschappen in Derby. Nog nooit eerder bracht de Damster club zoveel eremetaal, waaronder negen keer goud, mee uit Engeland. De Damster taekwon-do school brak met de geleverde prestatie alle records op de Open Britse kampioenschappen. Nooit eerder haalde Ekema zoveel prijzen op het toernooi in Engeland.

Dit is uitzonderlijk. Ik had het niet verwacht omdat er dit jaar veel veranderd is in de poule-indeling van mijn leerlingen. Zo zijn een aantal jeugdleden voor het eerst in de juniorencategorie gaan draaien en zijn er van de junioren een paar naar de senioren doorgestroomd. Voor deze sporters is het dan extra moeilijk zich staande te houden door de ervaring die anderen al hebben in die klasse’, zegt Jan Ekema.

De titelstrijd trok dit jaar ruim veertienhonderd deelnemers en is daarmee het grootste toernooi van het Verenigd Koninkrijk. Voor Ekema is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar: ‘Omdat er veel goede vechters in Engeland rondlopen, leren we daar veel van. Bovendien zijn de poules veel groter dan in Nederland. Dat maakt het een echte uitdaging.’

Ekema is trots op al zijn pupillen toch springt er eentje tussenuit en dat is de 17-jarige Lennart Blaauw uit Appingedam. De scholier haalde naast brons in de categorie stijlpatronen ook goud tijdens het sparren. ‘Lennart is een hele slimme vechter. Hij is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Hij steeg vandaag boven zichzelf uit’, zegt zijn trainer.

Naast het goud van Blauw hebben ook Joyce van der Veen, Lisa de Bruin, Sjoerd van der Veen, Juan Knoppel, Patrick van Wijk, Sharyl van Wijk, Suzanne Stoppels en het damesteam de Engelse titel behaald. Zilver was er voor Anna Ekema en Savannah Oorlog. Silvian van Wijk, Lennart Blauw, Anuscha Molenberg, Juan Knoppel en het herenteam gingen met brons naar huis.

No Replies to "Unieke prestatie pupillen TA Jan Ekema"