Topbezetting op vierde editie Eurocup Delfzijl

Eurocup Delfzijl heeft voor de vierde editie vier wereldberoemde clubs vastgelegd. Oud-Champions League-winnaars Ajax en Chelsea, de Noord-Duitse topclub Werder Bremen en de jeugdclub van Cristiano Ronaldo, Sporting Clube de Portugal, debuteren op het hoog aangeschreven toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016.

Naast deze vier debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup, komen FC Groningen, Sparta Rotterdam, AZ, SC Heerenveen, PSV, Bohemians Praag (Tsjechië) en KV Mechelen (België) opnieuw naar het Groningen Seaports  Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens Eurocup Delfzijl wordt genoemd.

Vorig jaar werd het deelnemersveld voor het eerst uitgebreid van tien naar twaalf teams. Dat beviel zo goed, dat de organisatie ook dit jaar twaalf clubs heeft uitgenodigd voor het toernooi in de leeftijdscategorie tot 13 jaar. ‘Het deelnemersveld bestaat uit een mooie mix van clubs die al vaker hebben meegedaan en debutanten. We zijn enorm trots dat teams als Ajax en Chelsea willen meedoen. De komst van zulke grote clubs zegt ook wel iets over de kracht van dit evenement’, aldus organisator Nick de Groot.

‘Het strikken van deze clubs hebben we kunnen realiseren met dank aan onze sponsors. Daar zijn we trots op. Het is prachtig om te zien dat veel bedrijven uit de regio Eurocup Delfzijl volop steunen. Sinds dit jaar merken we dat ook bedrijven buiten de regio een steentje willen bijdragen aan dit evenement. Dat is heel positief en ook zeker noodzakelijk voor Eurocup Delfzijl, want zonder sponsors kun je geen evenement als dit organiseren’, zegt mede-organisator Roy Boxmeer.

Speciaal voor de sponsoren wordt op zondagmiddag 10 januari tijdens Eurocup Delfzijl een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Oud-topscheidsrechter Roelof Luinge is tijdens deze bijeenkomst te gast als spreker in de sponsorruimte van het Groningen Seaports Stadion. Aan het eind van zijn carrière had Luinge maar liefst 845 wedstrijden gefloten en daarmee is hij nog altijd de meest ervaren arbiter van de Eredivisie. Luinge was als scheidsrechter al recht voor z’n raap en dat zal als gastspreker zeker niet anders zijn.

Eurocup Delfzijl trekt elk jaar meer publiek. Door de sfeerverlichting, muziek en spectaculaire optredens van regionaal talent, wordt topvoetbal op een unieke manier met entertainment gecombineerd. Toegangskaarten zijn, zolang de voorraad strekt, te reserveren via de website www.eurocupdelfzijl.nl.

No Replies to "Topbezetting op vierde editie Eurocup Delfzijl"