Eenvoudige zege heren LSV

Ondanks het feit dat de laatste maand van het jaar al aangebroken is hebben de heren van volleybalvereniging Trias H2 nog maar vier wedstrijden gespeeld. Daarin wisten ze maar één keer te winnen, waardoor ze in de onderste regionen van de Eerste klasse B terug zijn te vinden. Tegenstander LSV H1 uit Loppersum stond er, met vijftien punten uit vijf wedstrijden, voor aanvang van het onderlinge treffen een stuk florissanter voor.

De Lopsters gingen echter niet met een gerust hart naar Appingedam. Traditioneel spelen ze daar een lastige wedstrijd waarin zelden gewonnen wordt. Daar werden ze ook nog even fijntjes op gewezen door de thuisploeg. Maar dat ging wel in goede sfeer, Veel spelers kennen elkaar al jaren en spelen in de zomermaanden samen in het beachcircuit. En de gasten deden het prima, want ze boekten een vrij eenvoudige overwinning.

LSV begon goed aan de partij. Met veel servedruk en goed verdedigend werk namen ze een 4-8 voorsprong. Een vreemde beslissing van de tweede scheids, hij floot voor achterspeler terwijl de bal onderhands over het net werd gespeeld, zorgde op dat moment voor enige hilariteit. De verder goed fluitende scheidsrechters De Jong en Bos hervatten het spel met dubbelfout, maar het was alsof het momentum bij LSV verdwenen was.

Trias ging beter spelen en maakte dankbaar gebruik van de fouten van de tegenstander. Even later moest Bert Vink ook nog geblesseerd het veld verlaten. Ronald Kamminga was op 7-9 zijn vervanger. LSV liet het daarna vooral op de serve liggen. Meerdere ballen eindigden uit of in het net. Bij Trias zochten ze aanvallend veelvuldig de buitenkanten, waar Peter Alserda en Dik Hak met de vlak diagonaal geslagen ballen succesvol waren. Eerste set 25-18 voor de thuisploeg.

In de tweede set was LSV de betere ploeg. Een snelle 2-8 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Niet dat er groots gespeeld werd, maar bij Trias H2 liep het niet. Spelverdeler Rick Goede had al vier sets bij heren 1 gespeeld en dat was merkbaar. Zijn set-ups waren minder scherp waardoor de mids niet goed bereikt werden. Bij LSV waren midspelers Jan Klink en Gerard Hofman aanvallend juist wel op dreef. Dat er uiteindelijk 23-25 op het scorebord stond berustte op een misverstand van de teller, maar 1-1 was het.

De derde set leek een kopie van de tweede te worden, maar het venijn zat in de staart. Na een 8-17 voorsprong haperde de LSV-machine. Trias vocht zich terug naar 16-20, waarop een time-out van de gasten volgde. Bij Trias wist linkshander Jeroen Wezeman een paar prachtige ballen te scoren en Ernst Dijkstra gooide al zijn routine in de strijd met een paar tactische punten. Het was echter Jan Klink die met een harde aanval de Lopsters op 22-24 bracht. Aanvoerder Wouter Haak maakte het daarna op 23-24 af met een slimme prikbal. Trias probeerde het in het begin van de vierde set nog wel even: 6-3. Maar een serveserie van elf van Ronald Kamminga bracht een einde aan de illusies van de thuisploeg. LSV had de zaakjes in de pass en verdediging daarna goed voor elkaar. En dan beschikt het ook over een ploeg die aanvallend sterk en gevarieerd speelt. De laatste set eindigde in  14-25. LSV vindt zich door deze simpele 1-3 overwinning terug op de tweede plaats en vv Trias H2 blijft negende.

Opstellingen:
vv Trias H2: Rick Goede, Marcel van Leeuwen, Harry Smit, Jaap Wezeman, Dik Hak, Peter Alserda, Ernst Dijkstra, Jeroen Wezeman en Mark Viel.
LSV H1: Jan Klink, Gerard Hofman, Ronald Kamminga, Wouter Haak, Jurjen Haak, Dirk de Vries, Rob Ellens en Bert Vink

No Replies to "Eenvoudige zege heren LSV"