Fundag bij GAV Unitas

GAV Unitas uit Usquert heeft zaterdag, in samenwerking met de KNGU, de eerste Fundag van dit seizoen in sporthal de Mencke in Uithuizen georganiseerd. De Fundag is speciaal bedoeld voor jongens  en meisjes die niet meedoen aan de KNGU-wedstrijden.

Zoals het woord al zegt Fun staat voorop. De jongens en meisjes van GAV Unitas uit Usquert, SV Apingedam, CGV MGV uit Middelstum, GSV Let’s Move uit Grootegast, ZGV  Zuidlaren en SV Annen deden aan de dag mee. De groep was in tweeën gesplitst, waarbij de ene groep zich eerst mocht uitleven in het apenkooi-circuit en de andere helft met de wedstrijd begon. De deelnemers turnden op drie toestellen, namelijk de lange mat, sprong (trampoline met valmat) en brug (een ligger).

De kinderen werden ingedeeld op niveau en op leeftijd. Omdat er slechts 58 deelnemers waren moesten er een aantal groepen samengevoegd worden. De kinderen worden beoordeeld door beoordelaars die hiervoor een korte cursus hadden gevolgd. Meteen nadat ze hun oefening haddden laten zien, gingen de beoordelaars overleggen en door middel van het omhoog houden van een bordje met een cijfer erop wisten de kinderen en ouders op de tribune meteen wat de score was. Die lag altijd tussen de 6 en de 10. Er werden dus geen onvoldoendes gegeven.

Nadat alle toestellen gedaan waren, was er een korte pauze waarin alle kinderen een gezonde traktatie kregen. Daarna werd er gewisseld en kon de tweede groep aan de wedstrijd beginnen. Nadat alle scores opgeteld waren, kon begonnen worden met de opmars  van alle deelnemers. Per groep was er goud, zilver en brons te winnen en voor iedere eerste plaats was er ook nog een beker. Maar ook de deelnemers die buiten de prijzen vielen, kregen een Fundag-medaille omgehangen en voor iedereen was er ook een diploma.

Het bestuur van GAV Unitas en de KNGU kijken terug op een zeer geslaagde morgen waarin we alleen maar blije gezichten waren te zien. Volgend jaar op 23 april is de tweede Fundag in Groningen. Ook deze dag wordt georganiseerd door GAV Unitas in sporthal de Mencke in Uithuizen. De vereniging hoopt dan veel meer deelnemers van verschillende verenigingen te kunnen begroeten. Op de foto de deelnemers van GAV Unitas uit Usquert.

No Replies to "Fundag bij GAV Unitas"