Punt voor Appingedam en De Heracliden

Het duel tussen gastheer Appingedam en SV De Heracliden heeft geen winnaar opgeleverd. Op het Wellemansportpark stond na ruim 93 minuten voetbal een 1-1 eindstand op het bord. Daarmee kregen beide ploegen wat ze verdienden. Voor de pauze zagen de toeschouwers een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Na de wisseling van speelhelft voetbalde er maar één ploeg en dat was Appingedam. De thuisclub had echter een strafschop nodig om de voor de pauze opgelopen achterstand goed te kunnen maken.

Beide teams hadden het een en ander recht te zetten, want zowel de Damsters als de Meisters kregen vorige week met op hun broek van respectievelijk Glimmen en Lycurgus. De start van de wedstrijd was veelbelovend. Er waren amper vijf minuten gespeeld of De Heracliden kreeg al een dot van een kans om het duel open te breken. Swendly Martina pingelde teveel met het leer en leverde bal in bij Roy Streppel. Die lanceerde op zijn beurt Richard Haan. De spits bleek echter niet in staat om doelman Robbin Kuipers te passeren.

Ook Appingedam liet zich niet onbetuigd, maar toonde zich slecht in de afwerking. Na een corner van Roy de Groot schoot Achmed Mohammed verwoestend hard richting doelmond van SV De Haracliden, maar het schot werd geblokt. Na een dikke tien minuten spelen had Appingedam moeten toeslaan toen Danny de Vries door Kevin Reiffers voor een vrijwel leeg doel werd neergezet. De Vries zag echter geen kans om de mogelijkheid te verzilveren. Na een kwart wedstrijd dook Frank de Boer voor de neus van Kuipers op, maar de Meister woist het de goalie niet lastig te maken. Nog geen minuut later was het Reiffers die zijn geluk beproefde. Zijn inzet werd tot hoekschop gewerkt.

De compact spelende bezoekers zochten zonder veel omhaal de weg naar de overkant van het veld toen Appingedam onnodig balverlies had geleden. Een diepe crossbal van Streppel kwam bij de op links opererende Mark Knol terecht. Die bedacht zich geen moment, pakte het leer op de pantoffel en joeg het speeltuig op schitterende wijze in de verste hoek: 0-1. Wonderbaarlijk genoeg werd met die stand ook het rustsignaal bereikt en dus moest Appingedam in het tweede bedrijf op jacht naar minimaal de gelijkmaker.

Coach Gerard Zeeman liet Yunus Ciftci en Marc Huft in de kleedkamer achter en posteerde de broers Denis en Doan Ibraimi binnen de lijnen om zo nog meer druk te ontwikkelen. De ingreep zorgde er inderdaad voor dat SV De Heracliden steeds verder achteruit moest. De spitsen Richard Haan en Mark Knol zagen veel ballen, maar voornamelijk van grote afstand.

Appingedam bepaalde het spelbeeld en verhoogde de druk op het Meister doel. De manier waarop men dat deed riep wel vraagtekens op, want vaak werd het doel te gehaast gezocht. Schoten uit de tweede lijn werden voor het merendeel vrij gemakkelijk door de hechte defensie van de gasten opgevangen.

Roy de Groot was de eerste die het probeerde. Zijn schot vloog naast het doel van Pieter Buikema. Daarna was het Swendly Martina die zijn geluk beproefde, maar hij schoot vol op het lichaam van Richard Haan. De tijd begon te dringen voor de thuisclub, die de corners aaneen reeg maar geen gat in de defensie van de blauwzwarten leek te kunnen vinden.

De opening leek na ruim driekwart wedstrijd een feit toen Doan Ibraimi de bal op een meter of tien van het Meister doel in de voeten kreeg geschoven. In plaats van zelf uit te halen, legde hij de bal breed op broer Denis. Die vond het nylon, maar de treffer werd geannuleerd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.

Goalie Buikema speelde vervolgens een hoofdrol in de slotfase van de wedstrijd. Eerst behoedde hij zijn ploeg voor een tegentreffer toen Danny de Vries de bal vanaf de linkerkant voor het Meister doel lepelde en het hoofd van Achmed Mohammed wist te vinden. De sluitpost tilde de inzet op magistrale wijze over de deklat. In de 81e minuut was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Buikema kwam met beide benen op Doan Ibraimi invliegen, waarna scheidrechter Olaf Smit niets anders restte dan de bal op de stip te leggen en de doelman de gele kaart voor te houden.

Danny de Vries eiste het leer op. Hij was van plan om de gelijkmaker op het bord te laten zetten en het dient gezegd te worden, de penalty werd goed en strak tegen het nylon gejaagd: 1-1.  Appingedam ging daarna op jacht naar meer, terwijl het team van scheidend trainer Jan Medema naar het eindsignaal snakte. Nadat het hele arsenaal aan wissels was opgebruikt en de duisternis zijn intrede had gedaan, besloot fluitist Smit een einde aan de wedstrijd te maken.

* Appingedam – SV De Heracliden 1-1 (0-1). Mark Knol 0-1; Danny de Vries 1-1 (strafschop)

No Replies to "Punt voor Appingedam en De Heracliden"