Dames en heren Trias winnen weer

Voor de volleyballers van fusieclub Trias uit Appingedam/Delfzijl stond zaterdag een uitwedstrijd op het programma. Zowel de heren als de dames moesten in sporthal Selwerd in Groningen opnemen tegen gastheer Oryx. Het uitje leverde Trias een dubbele overwinning op. De dames stapten met een 0-4 zege van het veld en enkele uren later konden de heren een 2-3 zege bijschrijven.

De dames van Trias zijn de laatste weken goed op dreef met twee overwinningen op rij tegen koploper Donitas en vervolgens Volklubol. Nu moest men het in een vroeg zaterdagmiddagduel tegen Oryx opnemen. Om aansluiting met de top te blijven houden was het gewoon noodzaak dat de confrontatie in winst zou worden omgezet.

Vanaf het begin lieten de gasten zien dat ze het jaar goed wilden afsluiten. Met veel servedruk werd Oryx onder druk gezet en dat resulteerde al vrij snel in een voorsprong. Het veldspel was goed verzorgd en met name de eerst tempo-aanvalsters waren goed op dreef. De eerste set ging dan ook met overtuigende cijfers naar Trias: 17-25. De tweede set gaf een nagenoeg zelfde beeld. Trias wist de servedruk hoog te houden en ook aanvallend en verdedigend waren de bezoekers de bovenliggende partij. Dat resulteerde uiteindelijk in een 16-25 setwinst.

In de derde set bood Oryx meer tegenstand. Aanvallend probeerde de thuisploeg vooral wat slimmer te spelen en er werd meer risico genomen met het serveren. De thuisploeg wist enigszins in het spoor te blijven, maar Trias liet zich niet van de wijs brengen. Met iets meer serve-fouten dan in de eerste set, maar nog steeds hetzelfde hoge niveau, bleek Trias ook in de derde set de betere: 21-25.

Vastbesloten om vijf punten meer naar huis te nemen, werd aan de vierde set begonnen. Oryx stribbelde nog wel tegen maar dit mocht niet meer baten. Trias liet geen steek meer vallen en dwong een 4-0 overwinning af met een laatste set die in  19-25 eindigde.

De heren, die op het zelfde tijdstip op het veld naast de dames speelden, hadden het in hun wedstrijd een stuk lastiger. Zonder vaste waarde Andre Swiersema moest worden aangetreden tegen de nummer twee op de ranglijst. Henry Haan, die een periode van blessures achter zich heeft gelaten, zat wel weer op de bank en was inzetbaar. In een gelijkopgaande strijd, waarbij de eerste en vierde set naar Trias gingen (18-25 en 14-25) en de tweede en derde set een prooi voor Oryx werden(25-21 en 25-23), moest uiteindelijk de vijfde set de beslissing brengen.

In deze set bleek Trias met name aanvallend de bovenliggende partij te zijn en bovendien produceerde Oryx serverend veel onnodige fouten. Dit resulteerde in een 11-15 setwinst en dus een overwinning voor Trias. Door de overwinningen van zowel de dames als de heren blijven beide teams volop meedoen in de strijd om promotie.

No Replies to "Dames en heren Trias winnen weer"