DIO drukt US dieper in de zorgen

De volleybal-mannen van DIO Bedum hebben de zesde overwinning in de Topdivisie weten binnen te slepen. In Amsterdam werd tegenstander USC US zaterdag met 1-3 verslagen. Door deze overwinning komen de Bedumers op gelijke hoogte met nummer drie Pelster/Cito en ziet men het gat met nummer twee Webton Hengelo tot twee punten slinken.

US kent tot nu toe een lastig seizoen. De club staat momenteel onderaan in de Topdivisie en ziet de achterstand op de overige teams toenemen. DIO daarentegen kent een beter seizoen. De ploeg van Nico Huisman staat op de vierde plaats en laat bij vlagen goed volleybal zien. Dat was in de eerste set echter niet te zien. Tot 7-7 ging het spel gelijk op, maar daarna wist de thuisploeg een gaatje te slaan van drie punten (11-8).

Reden voor Huisman om een time-out aan te vragen. Dat mocht niet baten, want US ging verder waar het gebleven was. Bij een stand van 14-8 besloot Huisman nogmaals een time-out aan te vragen. DIO kwam na de tweede onderbreking iets dichterbij, maar het gat was te groot en US wist de eerste set met 25-21 binnen te halen.

Er moest aan Bedumer zijde iets veranderen en dat gebeurde dan ook in de tweede set. De servedruk werd opgevoerd en de foutenlast verlaagd. Ook blokkerend werden er meer punten gepakt. Bij een stand van 16-18 was het Michael ter Veer die met veel servedruk het de tegenstander lastig maakte. US kreeg de bal niet meer aan de grond en DIO gooide er nog een schepje bovenop. Dit resulteerde in een 16-25 overwinning in de tweede set.

In de derde set was het spelbeeld weer anders. Beide teams hielden elkaar in balans. US kwam voornamelijk door het midden goed door. DIO moest het voornamelijk hebben van een sterk spelende Jan Bakker en Jochem van Diepen die met de ballen met veel geweld naar de vloer wisten te slaan. Ook de sterk ingevallen Rik Bakker wist bij vlagen de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Uiteindelijk werd de derde set bij een stand van 23-24 in het voordeel van de Bedumers beslist.

Het verzet leek definitief gebroken bij de Amsterdammers. In de vierde set wist DIO bij een stand van 9-9 naar 10-15 uit te lopen, mede dankzij een sterk serveerde Gerben Geertsema. De pass aan de zijde van DIO lag goed, waardoor spelverdeler Thijs Homan de buitenspelers op hun wenken kon bedienen. Laatstgenoemde scoorde zelf ook nog enkele mooie punten. DIO gaf de voorsprong niet meer uit handen, wist de vierde set met 19-25 te winnen en besliste daarmee ook de wedstrijd: 1-3.

Komend weekeinde staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. De mannen uit Bedum mogen dan wederom richting Amsterdam rijden om vervolgens een afslag te nemen naar Zaandam. Zaanstad en DIO troffen elkaar twee weken geleden nog in Bedum (zie foto Willem Geertsema). In de eigen sporthal De Beemden wist de thuisploeg toen met 3-2 te winnen. Ook de tweede confrontatie belooft op voorhand een spannende aangelegenheid te worden.

No Replies to "DIO drukt US dieper in de zorgen"