Belangrijke winst DIO Bedum

Onder toeziend oog van ruim tachtig meegereisde supporters hebben de mannen van DIO Bedum zaterdag een 1-3 overwinning geboekt op Zaanstad H1. Drie weken geleden waren de Bedumers in eigen huis ook al te sterk voor de heren uit Zaandam. Toen werd het na een spannende clash 3-2 voor de mannen van coach Nico Huisman.

Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts drie punten in het voordeel van DIO. De Bedumers hadden tevens een wedstrijd minder gespeeld en konden bij winst afstand nemen van de achtervolgers. Nico Huisman moest het deze wedstrijd zonder passer-loper Thomas Heijs doen. De Nieuw-Zeelander, die zijn roots in Nederland heeft, keerde voor een verrassingsbezoek terug naar Nieuw-Zeeland om daar met zijn familie Kerst te vieren. Zijn vervanger was Frits Mossel.

In de eerste set was het de thuisploeg die in de beginfase een voorsprong van twee punten wist te nemen. DIO had het voornamelijk in de passing erg lastig. Spelverdeler Thijs Homan moest alle zeilen bijzetten om de aanvallers te kunnen bedienen. Ook verdedigend liep het niet goed bij de Bedumers. Reden voor Huisman om een time-out aan te vragen. DIO kwam vervolgens weer op gelijke hoogte (16-16), maar dit was van korte duur. Zaanstad zette aan en pakte wederom een voorsprong. Deze keer een van vier punten (22-18). Twee mooie blokpunten van Erik Rekker brachten DIO terug in de set (20-22). De mannen uit Bedum deden er daarna een schepje bovenop en wisten uiteindelijk de eerste set met 23-25 te winnen.

In de tweede set werd nog maar weer eens duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. De hele set liepen beide ploegen gelijk op.  Een verlenging was nodig om uitkomst te bieden wie er uiteindelijk het punt mocht bijschrijven. DIO kwam als eerste op setpunt bij een stand van 23-24. Zaanstad werkte het punt echter eenvoudig weg. Het was daarna nog even stuivertje wisselen, maar uiteindelijke was het de thuisploeg die het beslissende punt wist te maken en daarmee de set over de streep wist te trekken: 29-27.

Zaanstad begon sterker aan de derde set en kon al redelijk snel een gat van vijf punten slaan (9-4). De Bedumers vochten zich echter terug en maakten vervolgens vijf punten op rij, waardoor de stand weer in evenwicht was. Dat gaf de gasten vertrouwen. De pass lag steeds beter en mede dankzij een sterk spelende Rik Bakker wist DIO uit te lopen.  Even leek het erop dat Zaanstad het tij kon keren, maar uiteindelijk was het toch DIO dat met 20-25 de derde set wist te winnen.

Halverwege de vierde set leek het verzet van Zaanstad definitief gebroken. De meegereisde supporters spoordende ploeg uit Bedum nog even aan om ook de vierde set binnen te halen. DIO benutte de kansen die het kreeg. Zaanstad kon de achterstand niet meer wegwerken en DIO pakte de vierde set overtuigend met 18-25.

DIO-Bedum staat nu halverwege het seizoen op een verdienstelijke derde plek in de Topdivisie. Het gat met nummer twee Webton Hengelo is slechts twee punten.  Op 9 januari nemen de Bedumers het in een uitwedstrijd op tegen nummer vier Pelster/Cito uit Zeist. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten, dus de mannen van Nico Huisman zullen vol aan de bak moeten.

* Zaanstad – DIO Bedum 1-3. Setstanden 23-25, 29-27, 20-25 en 18-25

No Replies to "Belangrijke winst DIO Bedum"