Vrouwen Omlandia sluiten winnend af

Nadat een week eerder de Herauten had afgemeld, stond voor Omlandia vrijdag het zevende en laatste duel van dit jaar op het programma. De eerste zes ontmoetingen waren allen in winst omgezet waardoor Omlandia er extra op gebrand was om ook het zevende duel tegen Wilper Boys met winst af te sluiten om daarmee als Herbstmeister de feestdagen in te gaan.

Linda Bakker kon deze avond niet aanwezig zijn waardoor de overgebleven zes dames het vandaag mochten gaan doen, Laureen Afman nam plaats onder de lat en Chantal Streppel op de bank waardoor Melinda Hilbelink, Sabine Jansen, Paula Riemersma én José de Jonge een basisplaats toebedeeld kregen.

De tegenstander deze avond waren de Wilper Boys, in de allereerste wedstrijd van het seizoen werd een 1-3 overwinning behaald door de Omlandianen, daarnaast lieten de dames uit De Wilp de laatste weken knappe uitslagen noteren waardoor de Ten Boersters gewaarschuwd waren.

En dat waren de Omlandianen zeker toen ze een uitstekend begin van de wedstrijd lieten zien, na drie minuten kwam daar de openingstreffer op de borden, na voorbereidend werk de Jonge kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Riemersma die met een strakke uithaal de bal via de paal binnen zag rollen: 1-0.

Drie minuten later werd de score verdubbeld na een prachtig uitgevoerde aanval waarin Streppel aan de basis stond, via Riemersma werd uiteindelijk de inkomende Jansen bereikt die de 2-0 mocht binnen lopen.

Toch bleef de tegenstander ondanks de vroege achterstand wel mee voetballen en mocht ook enkele kansen noteren, telkens stond een Afman op de juiste plaats, ook aan de andere kant hield de keepster de gasten uit de Wilp op de been waardoor men met een 2-0 voorsprong mochten gaan rusten.

In de rust kon met tevredenheid terug worden gekeken op de eerste helft, niet verslappen en iets minder lief bij het afronden, daarmee mochten de dames de tweede helft ingaan.

Met een beter Omlandia de tweede helft die telkens weinig geluk kende in de afronding om de derde goal te maken, dan maar afdwingen en de druk er vol ophouden, dat bracht uiteindelijk in twee minuten tijd dat de score werd verdubbeld door het koppel Streppel en Riemersma.

Tweemaal was Streppel de aangeefster én Riemersma de afrondster waarmee de 4-0 op de borden kwam en Riemersma al drie treffers had mogen noteren deze avond. De gasten uit De Wilp lieten met name na deze score een fysieke instelling zien waardoor Streppel het vaakst het slachtoffer was, de scheidsrechter hield het enkel bij vrije trappen.

Afman hield haar doel keurig schoon met daarvoor de sterke verdedigsters Hilbelink en Jansen, onder andere hierdoor konden de Omlandianen nog uitlopen naar een hogere score. In de voorlaatste minuut wist de Jonge op eigen kracht de 5-0 aan te tekenen, subtiel werd de bal door twee verdedigsters gelobt en wurmde zij zichzelf er doorheen, de daarop volgende uithaal verdween hard in de verre hoek.

In de laatste minuut kwam zelfs de 6-0 op de borden. Via Hilbelink kwam de bal bij Streppel die een poging tot schot cq voorzet via een Wilpster tussen de palen zag verdwijnen.

Hiermee sluiten de Omlandianen hun eerste seizoenshelft in de eerste klasse als Herbstmeister af door de volle 21 punten uit 7 duels te behalen met een doelsaldo van 51-8, daarnaast zijn de dames nog actief in de KNVB-beker waarmee met trots kan worden terug gekeken op de eerste seizoenshelft.

Op vrijdag 22 Januari start de tweede seizoenshelft waarin Omlandia er alles weer aan zal doen om dit alles een goed vervolg te geven, daarnaast wenst het team een ieder een gezond én sportief 2016 toe.

No Replies to "Vrouwen Omlandia sluiten winnend af"