Kees Pranger naar SV De Heracliden

Kees Pranger wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 de nieuwe hoofdtrainer van SV De Heracliden uit Uithuizermeeden. Pranger volgt de aan het eind van het huidige seizoen vertrekkende trainer Jan Medema op.

Pranger heeft zich vijftien jaar lang als een verdienstelijk voetballer gemanifesteerd in de eerste elftallen van VEV 67, GRC Groningen en CSVH. Hoewel hij nog wel enige jaren op dit nivo had meegekund, besloot hij dat het einde van het voetbalseizoen 2013-2014 een goed moment was om als actieve voetballer te stoppen en zich op het trainersvak te gaan richten.

In het seizoen 2014-2015 werd Pranger assistent-trainer van Marcel Poll bij derdeklasser SV Marum. Hij heeft daar na dit seizoen twee jaar in de keuken kunnen kijken van wat het vak hoofdtrainer inhoudt en zich gedurende die periode behoorlijk weten te ontwikkelen. De Marumers staan in de 3e Klasse B momenteel op de tweede plaats achter koploper Fc Grootegast.

Pranger vindt het nu tijd om de volgende stap te maken en als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Bij het in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal spelende SV De Heracliden gaat hij met ingang van het volgend seizoen deze rol vervullen.

De Meisters zijn hem volslagen onbekend en ook de clubs uit de Noord-Groninger regio kent hij slechts zijdelings. Volgens Pranger is dat geen enkel beletsel. Sterker nog, hij vindt het een voordeel dat hij ergens aan de slag kan waar een onbeschreven blad voor hem ligt.

‘Ik heb me vooral in het Westerkwartier opgehouden. Natuurlijk kwam ik wel in Noord-Groningen als er tegen De Pelikanen of Eems Boys gespeeld moest worden, maar dat is toch anders. Ik ben echter een gevoelsmens. Als mijn gevoel klopt, weet ik zeker dat ik het goed doe’, zegt de 35-jarige die in zijn actieve voetballeven op bijna elke denkbare positie heeft gespeeld.

En zijn gevoel was goed toen hij bij de kantine van SV De Heracliden stond en een Meister vertelde wat hij in Uithuizermeeden kwam doen. ‘De man vertelde met een ongekende bevlogenheid over zijn club. Het is geweldig dat mensen zoveel passie in zich mee kunnen dragen. Dat maakte mijn sollicitatie eigenlijk alleen maar gemakkelijker.’

Na twee gesprekken was het voor Pranger eigenlijk wel duidelijk dat de blauwzwarten voor hem een mooie opstap in het vak van hoofdtrainer zouden betekenen. ‘Op mijn weg naar huis kon ik niets anders concluderen dan dat het een club van nuchtere mensen is. Een vereniging die niet meteen in paniek raakt als het even tegenzit en nooit gedoe met trainers heeft. Ik kan rustig zeggen dat ik blij met SV De Heracliden ben. ’

Pranger heeft zijn toekomstige club nog niet zien voetballen, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. Zijn voornaamste doel is echter om eerst de klus bij SV Marum af te maken. Daarna stort de man die niet van cliché’s houdt zich volledig op zijn nieuwe club. ‘We gaan er een mooie tijd van maken’, besluit de oefenmeester.

 

No Replies to "Kees Pranger naar SV De Heracliden"