SV Bedum wint Futsal Jeugdcup

In de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl werd donderdag de Pantheras Futsal Jeugdcup voor C junioren gespeeld. Dit prestigieuze zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door ZVV Delfzijl, de in 2012 opgerichte zaalvoetbalvereniging uit de havenplaats.De jeugd van SV Bedum ging er met de eerste prijs vandoor.

Aan het toernooi werd deelgenomen door teams van Farmsum, Poolster, NEC Delfzijl, SV Bedum, SJO DVC, Middelstum, Hoogezand, De Heracliden, twee zaalvoetbalteams van ZVV Delfzijl en afvaardiging van Indoor Soccer Noord, de zaalvoetbalschool in Leek.

De twee aanwezige zaalvoetbalteams van ZVV en Indoor Soccer Noord wisten op eenvoudige wijze tot de kwartfinales door te dringen door al hun poulewedstrijden te winnen. Ook de kwartfinales wisten beide teams aan de verwachtingen te voldoen, waarmee de halve finales bereikt waren.

Van alle andere teams wisten alleen de beide uit SV Bedum C1 samengestelde teams, voor de gelegenheid omgedoopt tot SV Bedum C1 en C2, de halve finales te bereiken. In de halve finales mocht SV Bedum C1 tegen het team van Indoor Soccer Noord aantreden, door velen als de gedoodverfde kampioen gekenschetst, waarvan in de poulewedstrijd kansloos met 2-0 werd verloren. Met veel strijd en een verdedigende speelstijl gunden de jongens van SV Bedum C1 deze individueel betere zaalvoetballers echter geen kans.

Sterker nog, zelf kregen ze drie keer de kans om de wedstrijd in de reguliere acht minuten te beslissen, maar lieten dat na: 0-0. Marco Smit, ook in de kwartfinale al uitblinkend, was de onbetwiste ‘man of the match’ met zijn fabelachtig gekeerde strafschoppen en wist zelf de winnende strafschop achter zijn collega van ISN te schieten.

In de andere halve finale ging het C2-team van de Bedumers na strafschoppen onderuit tegen de zaalvoetballers van de organiserende vereniging ZVV. In de reguliere speeltijd wisten beide teams niet tot scoren te komen.

Voorafgaand aan de finale tussen ZVV en SV Bedum C1 werd de wedstrijd om de derde en vierde plek gespeeld tussen Indoor Soccer Noord C1 en SV Bedum C2. De jongens van ISN leken te teleurgesteld om nog te laten zien wat ze in de eerste wedstrijden wel deden, ook dit team van SV Bedum hield ISN redelijk eenvoudig op 0-0 en won de aansluitende strafschoppenserie, waardoor ze op een derde plek wisten te eindigen.

De finale werd gespeeld over twee helften van acht minuten en ging tussen SV Bedum C1 en ZVV C1. Kennelijk had het ternauwernood overleven van de poulefase de Bedumer mannen zoveel moraal gegeven dat ook deze hobbel zonder problemen genomen werd.

SV Bedum C1 stond als een huis en er werden slechts weinig kansen weggegeven. In de eerste helft werd de 1-0 gescoord en die score werd in de tweede helft verdubbeld naar een 2-0 eindstand, waarmee SV Bedum C1 tot onverwachte winnaar van het toernooi werd gekroond.

Eindstand: 1. SV Bedum C1; 2. ZVV Delfzijl C1; 3. SV Bedum C2; 4. Indoor Soccer Noord C1

No Replies to "SV Bedum wint Futsal Jeugdcup"