Vader en dochter Nienhuis op podium

Met een derde plaats voor vader Jan en een tweede plaats voor dochter Angelique Nienhuis uit Winsum op de 10 kilometer in Stadskanaal is het loopjaar 2016 voor Artemis goed begonnen. In De Wilp bevestigde Simone Binnema uit Eenrum haar goede vorm van de laatste tijd door eveneens een podiumplek op te eisen.

Met de Nieuwjaarsloop in Stadskanaal is het Schutrups Loopcircuit 2016 van start gegaan. Het gewijzigde circuit telt dit jaar elf wedstrijden. De wedstrijden in Oude en Nieuwe Pekela en in Kropswolde zijn geschrapt. Aan het programma is een Wintertrail in Exloo toegevoegd. De organiserende vereniging Runners Stadskanaal zag op de 5 en de 10 kilometer totaal 325 deelnemers, waaronder drie Artemissers, van start gaan.

Jan Nienhuis werd bij de mannen 60 keurig derde in 40.47 minuten. Zijn achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 1.48 en 1.37 minuten. Bij de vrouwen 40 eindigde Angelique Nienhuis met een tijd van 44.38 minuten verdienstelijk als tweede. De winst in deze categorie en tevens overall-winnares bij de vrouwen, ging met grote overmacht naar Theresia Bijl uit Stadskanaal. Zij kwam na 41.24 minuten over de streep. Wim Ammeraal uit Leens werd 26e bij de mannen 50 in 47.02 minuten. De overallwinnaar bij de mannen werd Wouter Luinge uit Groningen in 33.50 minuten.

Simone Binnema uit Eenrum kwam zoals reeds gememoreerd in actie tijdens de Nieuwjaarsloop in De Wilp. Met 350 deelnemers op de 5, 10 en 21.1 kilometer kende de loop een prima bezetting. Binnema toonde aan goed op dreef te zijn en bevestigde haar goede vorm van de laatste tijd. Met een tweede plaats een persoonlijk- en een clubrecord bij de vrouwen 40 op de halve marathon, begon zij het nieuwe jaar uitstekend.  De tijd van 1.35.51 uur was niet alleen goed voor de tweede plek bij de vrouwen, na in de eindsprint Janetta Wolthekker uit Nietap te hebben geklopt, maar leverde eveneens een verscherping op van haar persoonlijke- en clubrecord bij de vrouwen 40 met 1.37 minuten.

Binnema moest alleen Corien Jansen uit Nijeveen met een tijd van 1.28.37 uur, een parcoursrecord, voor zich dulden. Ricardo Damminga uit Baflo was een van de deelnemers aan de 5 kilometer (4.905 meter). Hij werd zesde in een tijd van 18.58 minuten.

No Replies to "Vader en dochter Nienhuis op podium"