Nieuw SES start met organisatie Regiocup

De Stichting Eemsmond Sportevenementen (SES) heeft een nieuw bestuur. Oud-bestuursleden Johan Schudde, Jan Oolders, Sikke Heerlijn, Ria van der Zweep en Piet Mollema zwaaien na een periode van maar liefst vijfentwintig jaar af en daarmee komt ook een einde aan het traditionele SES-toernooi op Hemelvaartsdag.

Één van de belangrijkste wapenfeiten van het oude bestuur was het organiseren van het SES-toernooi. Dat beleefde vorig jaar op Hemelvaartsdag het 25-jarig jubileum. Het was tevens de laatste keer dat het toernooi op sportpark Uitwierde werd gehouden omdat het sportpark inmiddels gesloten is.

Met het nieuwe bestuur, bestaande uit Jan van der Zweep, Christiaan Gotlieb, Marcel Mooi, Erik Bosscher, Appie Brink en Erwin Heerlijn, komt er een einde aan de traditie van het SES-toernooi op Hemelvaartsdag. Het bestuur wil het niveau van het toernooi weer iets opkrikken en daarom wordt gekozen voor een nieuwe datum. Het SES-toernooi wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 juni op sportpark Centrum in Delfzijl.

Niet alleen het SES-toernooi gaat op de schop, want vanwege de regionaam Eemsdelta verandert de volledige naam in Stichting Eemsdelta Sportevenementen (SES). Het bestuur beschikt daarbij eveneens over een nieuw logo en SES gaat in de toekomst meer evenementen in de regio organiseren.

Zo wordt zaterdagavond, tijdens het Eurocup Delfzijl-weekend, de SES Regiocup georganiseerd. De Regiocup is een voetbaltoernooi voor standaardteams van voetbalverenigingen uit de regio. In totaal zullen er zes teams deelnemen. Alle ingrediënten voor een spectaculair verloop zijn aanwezig. Het kunstgrasveld wordt omheind door boarding waardoor het spel razendsnel verloopt en er is licht en geluid om een mooie indoorsfeer neer te zetten.

Het toernooi, dat overigens gratis toegankelijk is, start zaterdag om 19:00 uur met de wedstrijd vv De Pelikanen-Siddeburen. Beide ploegen bevinden zich samen met NEC Delfzijl in Poule A. VV Poolster, VV Appingedam en Wagenborger Boys vormen Poule B.

No Replies to "Nieuw SES start met organisatie Regiocup"