WVV winnaar Scheemder zaaltoernooi

In de Eextahal in Scheemda is de zondagtak van het Winschoter WVV winnaar geworden van het zaaltoernooi dat al voor de jaarwisseling van start was gegaan. In de finale werd titelverdediger ACV uit Assen met 0-1 geklopt. Van de nog meestrijdende regioclubs bleef Omlandia puntloos, strandde Siddeburen in de poulefase en verloor NEC Delfzijl in de kruisfinale met 3-1 van de latere winnaar. Schrale troost voor de Delfzijlsters was dat keeper Bas Westerhuis tot beste keeper van het toernooi werd uitgeroepen. Siddeburen werd tot sportiefste ploeg gebombardeerd en Jordi Blaauw (MOVV) toonde zich de meest trefzekere speler van het toernooi.

Het was voor de organisatie wel duidelijk dat er twee torenhoge favorieten waren voor de eindzege. Een daarvan was uiteraard titelverdediger ACV. De Drenten bevestigden hun favorietenrol door eerst FVV met 1-4 aan de kant te zetten om vervolgens met 4-0 van Siddeburen te winnen. WVV won met 3-1 van zowel Omlandia als Noordster en had aan de 1-0 winst op Bellingwolde genoeg om net als hun Drentse opponenten ongeslagen naar de kruisfinales te kunnen gaan.

Zoals gezegd waren die niet weggelegd voor twee van de drie regiovertegenwoordigers. Omlandia eindigde het toernooi met nul punten uit de drie gespeelde duels en maakte vooral in de laatste verloren wedstrijd tegen Noordster (4-0) een uitgebluste indruk. Siddeburen hield aan het treffen met NEC Delfzijl een punt over (1-1), kreeg op de broek van ACV (4-0) en klopte vervolgens wel FVV met 3-1, mede dankzij twee treffers van Egbert Bosma. Toch konden de roodwitten de tassen inpakken omdat NEC Delfzijl in de laatste poulewedstrijd met slechts 2-1 van de Assenaren had verloren en dus brak het aantal tegengoals de Siddebuursters op.

Het duel tussen de zondagvoetballers van WVV en NEC Delfzijl begon voortvarend voor de Havenkanters. Edwin Hodzic schoot de fusieclub op voorsprong, maar mocht zijn feestje welgeteld zestig seconden vieren. Toen mikte Joost Siemens namelijk de gelijkmaker achter Bas Westerhuis: 1-1. Siemens zorgde er vervolgens ook voor dat de Winschoters op voorsprong wisten te komen en uiteindelijk stelde Bert Jan Haaijer de finaleplaats voor WVV veilig door de eindstand op 3-1 te bepalen.

Bellingwolde leek in de volgende kruisfinale zijn kruit al te hebben verschoten. Haaye Feenstra zorgde voor 1-0 en verdubbelde vervolgens de marge door ook de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Nick Westebring mocht nummer drie tegen het nylon knallen en daarna was het weer de beurt aan Feenstra: 4-0. Bellingwolde kreeg een aantal prima mogelijkheden om dichterbij te komen, maar het lukte alleen Jeffrey van der Veen om tot scoren te komen.

De goed gevulde tribune in de Eextahal kreeg de finale die men had verwacht en het spektakel dat zich op de vloer afspeelde was er eentje om de vingers bij af te likken. Geen van beide ploegen wenste ook maar een meter terrein prijs te geven en hoewel er van alle kanten op beide doelen werd geschoten, leek scoren een onmogelijke taak te zijn. Het lukte Bert Jan Haaijer echter wel om een gaatje te vinden in de Asser defensie en dat betekende meteen de winnende treffer: 0-1.

De vreugde over de zege was groot, de lofzang op het goed georganiseerde toernooi terecht en de gemoedelijke sfeer eentje om in te lijsten. In Scheemda is geen sprake van ‘zwarte gaten’ en andere cliché’s. Daar denkt men alweer vooruit, want voor je het weet is de aftrap van de 13e editie aanstaande.

Uitslagen finaleronde:
Poule I
Noordster    - Bellingwolde 1 - 2
WVV (zon)    - Omlandia     3 - 1
WVV          - Noordster    3 - 1
Omlandia     - Bellingwolde 0 - 1
Poule J
NEC Delfzijl - Siddeburen   1 - 1
FVV          - ACV          1 - 4
Noordster    - Omlandia     4 - 0
Siddeburen   - FVV          3 - 1

Kruisfinales
WVV          - NEC Delfzijl 3 - 1
ACV          - Bellingwolde 4 - 1
Finale
ACV          - WVV          0 - 1

No Replies to "WVV winnaar Scheemder zaaltoernooi"