Prima start voor heren LSV

De volleyballers van LSV uit Loppersum zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De heren speelden zeker niet hun beste duel van het seizoen, maar de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Flash Veendam werd wel met 0-4 gewonnen. Door de zege stijgen de Lopsters van de derde naar de tweede plek in de eerste klasse met evenveel verliespunten als koploper Sudosa Desto uit Assen, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Met slechts één training in de benen na de kerstvakantie vertrok LSV bijna compleet richting Veendam. Alleen trainer/coach Marcel Haak ontbrak. ‘Nieuw’ in de selectie was midspeler Arne Haak. Hij was met volleyballen gestopt bij LSV, maar miste het spelletje en de gezelligheid in het team en wilde toch graag weer ‘een balletje raken.’ Een knieblessure stond een terugkeer op het oude nest echter in de weg. Daarom liet Haak zich halverwege vorig jaar aan opereren en speelde hij zaterdag met succes z’n eerste punten weer.

Gelegenheidscoach Rob Ellens stuurde spelverdeler Jurjen Haak, diagonaal Arnold Hovenga, midspelers Jan Klink en Gerard Hofman en passer-lopers Dirk de Vries en Wouter Haak als basis-zes het veld in. Ondanks dat de Veendammers de rode lantaarndrager zijn, verwachtten de gasten geen gemakkelijke wedstrijd. De thuiswedstrijd werd begin dit seizoen moeizaam met 3-2 gewonnen, dus de Lopsters waren gewaarschuwd.

De teams bleken in de eerste twee sets behoorlijk aan elkaar gewaagd en de beslissing viel dan ook pas boven de twintig punten. Zowel in de eerste als de tweede set speelde LSV slordig en niet attent genoeg en gingen ze mee in het lage tempo van de tegenstander. Halverwege het eerste bedrijf lukte het Flash een kleine voorsprong (17-14) te pakken en was coach Ellens genoodzaakt z’n team weer op scherp te zetten in een time out.

Er moest een schepje bij en dat gebeurde. De Lopsters maakten de achterstand ongedaan en op 21-21 leek een spannend slot van de set aanstaande. Vanaf dat moment had LSV de kop er echter goed bij, maakte de ploeg geen fout meer en sloeg alle aanvallen binnen. De set ging daardoor met 21-25 naar de bezoekers. Een tegenvaller voor de thuisploeg, maar zij lieten zich daardoor niet uit het veld slaan.

De tweede set kende een zelfde verloop als de eerste. De set ging volledig gelijk op en halverwege wisten de Veendammers wederom een voorsprong te pakken, deze keer zelfs 18-14. Maar ook nu wisten de Lopsters puntje voor puntje terug te komen. Op 22-21 leken de gastheren toch aan de goede kant van de score te zitten, maar het was wederom LSV dat door met name uitstekend te serveren en blokkeren vier punten op rij wist te maken. De tweede set ging zodoende met 22-25 naar LSV.

Na het verlies van deze set ging het lampje bij Flash langzaam uit en had LSV het initiatief. In de derde set pakten de gasten al snel een 3-9 voorsprong. De thuisclub stribbelde nog even tegen en kwam terug tot 6-9. Een wissel bij LSV, Ronald Kamminga kwam binnen de lijnen voor Dirk de Vries, pakte echter goed uit en de Lopsters namen het heft weer in handen. Kamminga gaf direct z’n visitekaartje af door prachtig rechtdoor te scoren. LSV bleef de bovenliggende partij en verzuimde de tegenstander helemaal kapot te spelen. Toch ging de set relatief eenvoudig met 19-25 naar de ploeg uit Loppersum en was de overwinning sowieso binnen.

In de laatste set was het verzet van de thuisploeg volledig gebroken. LSV, waarbij de grieperige spelverdeler Bert Vink in de ploeg kwam voor Jurjen Haak en Arne Haak zijn eerste punten mocht spelen ten koste van Jan Klink, liep snel weg en Flash gaf zich gewonnen. Via 6-11 denderde LSV naar een 12-25 setwinst.

Het betekende een 0-4 zege en vijf punten erbij voor de Lopsters en dat stemde coach Rob Ellens uiteraard tevreden: ‘We hebben een hele degelijke wedstrijd gespeeld. De eerste twee sets speelden we niet scherp genoeg en met te weinig beleving, maar we slaan precies op het juiste moment toe. Daarna spelen we het duel gedecideerd uit. Een mooie teamprestatie.’ Zaterdag speelt LSV om 16.00 uur in de eigen Boshal tegen Impala uit Leek.

* Flash Veendam – LSV 0-4. Setstanden: 21-25, 22-25, 19-25 en 12-25.

No Replies to "Prima start voor heren LSV"