Lopster A-junioren winnen Hogeland Cup

De eerste editie van de Hogeland Cup voor A-junioren is afgelopen weekend verrassend door SC Loppersum gewonnen. In een spannende finale werd NEC Delfzijl met 3-2 geklopt.

In Sportcentrum De Mencke in Uithuizen werden de acht gemeenten van het Hogeland vertegenwoordigd door hun sterkste A-juniorenteams. In twee poules van vier werd een halve competitie gespeeld. Daarna volgden zowel voor de nummers een en twee als drie en vier kruiswedstrijden.

In poule A plaatsten hoofdklasser DVC Appingedam en het in de landelijke divisie acterende SJO Winsum zich ten koste van tweedeklasser Noordpool UFC (Eemsmond) en eersteklasser Omlandia (Ten Boer) overtuigend bij de laatste vier. Door nederlagen tegen eersteklasser NEC Delfzijl (1-0) en tweedeklasser SC Loppersum (4-3) werden in poule B de sterke hoofdklasser SV Bedum, net als tweedeklasser Zeester (De Marne) voor de eindzege uitgeschakeld.

In de eerste halve finale kwam NEC Delfzijl tegen SJO Winsum al vroeg op voorsprong. In het resterende deel dicteerden de Winsumers wel het spelbeeld, maar zagen ze geen kans om de uitblinkende doelman Lars Heukers te passeren: 0-1. Ook de tweede halve finale kreeg een niet verwachte winnaar. DVC ging met 0-3 hard onderuit tegen SC Loppersum.

De strijd om de zevende plaats werd door Zeester gewonnen. Zij klopten Omlandia. De withemden uit Zoutkamp bogen in de laatste drie minuten een 2-4 achterstand om in een 5-4 overwinning. In het duel om de vijfde plaats won SV Bedum met 2-1 van Noordpool UFC. Het brons ging naar SJO Winsum, dat DVC Appingedam met 5-0 opzij wist te zetten.

In de finale was NEC Delfzijl lange tijd heer en meester, maar verzuimde de 2-0 voorsprong verder uit te breiden. Vijf minuten voor tijd scoorde SC Loppersum tegen: 2-1. NEC dacht de resterende tijd uit te kunnen spelen, maar verkeek zich op de veerkracht van de Lopsters. Met twee treffers in de slotminuut trok de tweedeklasser (foto: Paul Wernekinck) aan het langste eind: 2-3.

Voor NEC Delfzijl was het een schrale troost dat het twee van de drie individuele prijzen mocht ontvangen. Zo werd Lars Heukers uitgeroepen tot beste doelman en wees de jury teamgenoot Sontje Trinidad aan als beste speler van het toernooi. David Goguadze van SJO Winsum werd met vijf treffers topscorer van het toernooi.

No Replies to "Lopster A-junioren winnen Hogeland Cup"