DIO Bedum weet weer wat winnen is

De volleyballers van DIO Bedum hebben na twee verliespartijen op rij weer weten te winnen. In een volle sporthal De Beemden wonnen de mannen van coach Nico Huisman vrij eenvoudig van Compaen met 3-1. Door deze overwinning en het puntverlies van de concurrentie doen de Bedumers goede zaken voor de strijd om de tweede positie in de Topdivisie.

Coach Huisman begon de eerste set met Thijs Homan, Gerben Geertsema, Jan Bakker, Michael ter Veer, Thomas Heijs en libero Niels Kuypens. Tevens was er een basisplek voor Tobias Havinga, die zijn ritme weer lijkt te hebben teruggevonden. DIO begon een stuk beter aan de eerste set dan tegenstander Compaen. Al snel wisten de Bedumers naar een 5-1 voorsprong uit te lopen. De heren uit Oostzaan hadden geen antwoord op de servicedruk van DIO. Verdedigend stonden de Bedumers ook goed. Veel ballen werden van de vloer gehaald en met regelmaat werd een bal goed afgeblokt. DIO wist de hele set een ruime voorsprong te behouden en haalde deze dan ook met 25-20 binnen.

Ook in de tweede set waren het de Bedumers die in de beginfase meteen een gaatje wisten te slaan. Bij een stand van 10-6 voor de thuisploeg, moest de coach van Compaen ingrijpen. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers terug in de set. Dit had DIO voornamelijk aan zichzelf te wijten. Kleine slordigheidjes aan de kant van de gastheren zorgden er voor dat Compaen op gelijke hoogte kwam (14-14). Bij een stand van 18-19 lukte het Compaen om voor het eerst op voorsprong te komen. Het gat werd vervolgens groter. DIO leek even de draad kwijt te zijn en Compaen voelde dat naadloos aan. Uiteindelijk ging de tweede set met 21-25 naar de bezoekers. Het betekende een kleine tegenslag voor de Bedumers, die een ruime voorsprong volledig onnodig uit handen hadden gegeven.

Coach Nico Huisman vond het ondanks de verloren tweede set niet nodig om wissels toe te passen. Hij schonk zijn vertrouwen aan zelfde mannen. Zij moesten de klus zien te klaren en dat leken de Bedumers meteen te gaan doen. DIO kwam in de derde set fanatiek uit de startblokken en pakte wederom een ruime voorsprong. Compaen werd overrompeld en leek compleet van slag. Ze zagen het gat alsmaar groter worden. Spelverdeler Thijs Homan kon de aanvallers uitstekend bedienen. De sterk spelende Michael ter Veer en Jan Bakker kwamen aanvallend goed door, maar ook Thomas Heijs deed van zich spreken. Hij sloeg met regelmaat verwoestend hard raak. Alles leek te kloppen aan de kant van DIO. De time-outs van Compaen hadden niet het gewenste effect voor de ploeg uit Oostzaan. DIO kegelde de gasten letterlijk en figuurlijk omver en kende geen genade. Met de alles zeggende cijfers 25-9 was de derde set een complete walk-over geworden.

Ook in set nummer vier was het DIO dat meteen een gat wist te slaan. Al snel liep de thuisploeg uit naar een 5-2 voorsprong. De marge werd daarna groter en bij een stand van 10-5 moest de coach van Compaen wederom ingrijpen. Enkele wissels en time-outs aan de zijde van de bezoekers zorgden echter niet voor verbetering. DIO trok zich niets van de onderbrekingen aan en ging onverstoorbaar verder. Bij een stand van 24-19 stond het eerste wedstrijdpunt op het scorebord. Compaen wist dat nog weg te werken, maar bij het tweede wedstrijdpunt was het wel raak. DIO pakte de vierde set met 25-20 en won het duel dikverdiend met 3-1.

Zaterdag speelt DIO Bedum een uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht. Na zaterdag is Sliedrecht Sport de nieuwe rode lantaarndrager in de Topdivisie. Men verloor met van DIO zag directe concurrenten verliezen en komt zo weer op twee punten van nummer twee Webton Hengelo.