Turnster VIOS naar halve finale NK

Onder leiding van trainster Sandra Bosman heeft de 9-jarige Bo Dopma uit Warffum, lid van de plaatselijke vereniging VIOS, zich zondag geplaatst voor de halve finale NK. De plaatsingswedstrijd derde divisie vond in sporthal De Mencke in Uithuizen plaats. Dopma moest het in de categorie pupil 1 N3 opnemen tegen turnsters uit Friesland, Drenthe en Groningen, waarvan  vier meisjes zich konden plaatsen.

Dopma begon op rek, waar zij de vorige wedstrijd nog punten had laten liggen. Nu turnde Dopma een strakke oefening. Dit leverde haar het tweede cijfer op. Met een sterk begin in de achterzak ging ze vol vertrouwen door op balk. Ze turnde een goede oefening zonder val en dit leverde haar veruit het hoogste cijfer op. Op vloer begon Dopma niet lekker, doordat de muziek te vroeg werd gestart. Het werd niet haar beste oefening, maar toch scoorde ze het derde cijfer.

Het laatste toestel was sprong. Dopma begon met een arabier kaats, waar zij het hoogste cijfer op scoorde. Als tweede sprong turnde ze een handstandoverslag over de pegasus. Hiervoor scoorde zij het tweede cijfer, wat haar gemiddeld het eerste cijfer op sprong opleverde. Met een totaal van 55.424 punten eindige Dopma, die woensdag haar tiende verjaardag viert, op de eerste plaats.  Ze heeft zich hiermee als eerste turnster ooit namens VIOS voor de halve finale NK turnen weten te plaatsen. Trainster Sandra Bosman kijkt terug op een succesvolle wedstrijd.

No Replies to "Turnster VIOS naar halve finale NK"